Parteneriate Delgaz Grid cu instituții de învățământ tehnic pentru formarea viitorilor electricieni și instalatori/ sudori

Peste 100 de elevi care studiază în sistem de învățământ dual în 9 instituții cu profil tehnic vor face, în acest an școlar, stagii de practică în cadrul companiei Delgaz Grid.

Conform celor anunțate, luni, de reprezentanții companiei, 79 de elevi se pregătesc pentru meseria de instalator/ sudor (23 în Alba Iulia, 10 în Zalău, 10 în Mediaș, 14 în Bacău, 12 la Cluj-Napoca, 10 la Hunedoara) și 35 de elevi pentru meseria de electrician (14 în Iași, 12 în Piatra Neamț, 9 în Bacău).

Pe lângă instruirea teoretică și practică derulată cu specialiștii săi, compania asigură și echipamentele individuale de protecție, precum și baza tehnică și materială necesară procesului de învățare. De asemeni, asigură elevilor și burse pe durata studiilor. După obținerea calificării de electrician sau instalator/ sudor, tinerii au posibilitatea de a se angaja în cadrul companiei.

„Toate aceste parteneriate reprezintă pentru noi o bază de selecție pentru întinerirea forței de muncă din companie prin intermediul Programului START. Început în anul 2016, acest program a adus în cadrul companiei noastre peste 330 de tineri ingineri, instalatori și electricieni. Le doresc mult succes tuturor elevilor în noul an școlar și îmi exprim speranța ca în viitorul nu prea îndepărtat să devenim colegi”, declară Cristian Secoșan, director general al Delgaz Grid.

Potrivit acestuia, numărul de angajați ai companiei cu vârsta sub 30 de ani a crescut an de an, ajungând în prezent la circa 20% din forța de muncă

De menționat că această companie derulează, în școli, o serie de proiecte, cel mai cunoscut fiind „Energie în școlile copilăriei”, prin care și-a propus îmbunătățirea condițiilor de studiu și eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie LED. Până în prezent prin acest proiect au fost înlocuite sistemele de iluminat în 71 de școli din 18 județe. Proiectul a fost premiat recent la categoria „Responsabilitate pentru Viitor” în cadrul Galei Aniversare de 20 de ani a Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane (AHK).

Un alt proiect este „Lecții despre energie”, care are rolul de a-i familiariza pe cei mici cu regulile de utilizare în condiții de siguranță a diferitelor forme de energie.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut