Parkingul din Hașdeu urmează să fie dat în folosință

Aleșii locali vor dezbate, în ședința de miercuri, un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului pentru închirierea locurilor de parcare aflate în administrarea Serviciului Public de Interes Local, pentru administrarea parcărilor situate în Parkingul Hasdeu.

Municipalitatea argumentează că având în vedere finalizarea parkingului Hașdeu și darea acestuia în administrarea Serviciului de Interes Public Local pentru administrarea parcărilor, este neesară reglementarea modului de închiriere a locurilor de parcare situate în acesta.

În parkingul Hașdeu a rezultat un număr total de 320 de locuri de parcare, din care 318 sunt destinate autoturismelor, iar două sunt destinate motocicletelor și mopedelor. Din numărul total, 238 vor fi destinate folosinței studenților UBB pe bază de abonament anual, al cărui cuantum se va reduce cu 10% din valoarea unui abonament standard destinat riveranilor. Din cele 238, două sunt destinate motocicletelor și mopedelor, iar 236 sunt destinate autoturismelor.

Zonele în care sunt situate locurile de parcare destinate studenților sunt: Subsol 26 de locuri, Parter 38 de locuri, Etaj 1- 44 de locuri,

Etaj 2 44 de locuri, Etaj 3 43 de locuri și Terasă 43 de locuri. Alte 82 de locuri vor fi destinate altor categorii de solicitanți. Locurile destinate bicicletelor sunt situate la Demisol 1.

Pentru administrarea locurilor de parcare se vor plăti următoarele tipuri de abonamente: abonamente anuale fără posibilitate de prelungire destinate studenților UBB și altor studenți, abonamente anuale fără posibilitate de prelungire destinate altor categorii de solicitanți, în zona destinată studenților pentru cele neocupate de aceștia, abonamente anuale, cu posibilitate de prelungire pentru autoturisme, motociclete sau mopede destinate riveranilor și abonamente anuale, cu posibilitate de prelungire pentru biciclete destinate riveranilor și studenților.

În zona destinată vizitatorilor, respectiv Demisol 2, care include și locurile de parcare pentru încărcarea electrică se va aplica regimul de plată orară, fără a fi valabile niciun tip de abonamente.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut