Păreri PEFOC – Ce alegem? Șemineu pe lemne sau șemineu pe gaz?

În acest articol, meșterii sibieni de la PEFOC – firmă cu peste 20 de ani de experiență în industria de șeminee premium, sobe și coșuri de fum profesionale – ne vor explica principalele caracteristici și avantaje ale șemineului pe lemne în comparație cu modelele de semineu pe gaz. Chiar și acum, nu puține sunt situațiile în care, persoanele care întârzie procesul de luare a deciziei de cumpărare în ceea ce privește o sursă de încălzire potrivită, se regăsesc în ipostaza de a fi nevoite să aleagă la repezeală, o sursă de căldură pentru camera sau locuința lor.

Aici se încadrează și procesul de achiziție ale sobelor, șemineelor pe lemne sau pe gaz, pe care mulți dintre români le cumpără uitându-se la design, și mai puțin în funcție de caracteristicile tehnice și necesitățile pe care le au.

Astăzi vom discuta despre achiziția celor mai îndrăgite surse de încălzire din casele românilor. Astfel, îți vom spune câteva dintre caracteristicile fiecărui produs în parte și avantajele pe care ți le oferă, atât din punct de vedere al prețului, cât și prin prisma caracteristicilor tehnico-funcționale.

Șemineul pe lemne

Fie că mergem în vacanță la o pensiune la munte, fie că ne vizităm bunicii, cu siguranță ați văzut multe seminee pe lemne, care mai de care mai spectaculoase, înfrumusețând și încălzind tot mai mulți români, atrași de magia și eficiența lor. Este de departe cea mai cunoscută și eficientă modalitate de încălzire a locuinței, dar oferă și o ambianță specială, plăcută și perfectă pentru petrecerea timpului liber alături de familie. Printre avantajele oferite de șemineele pe lemne se numără:

– autonomie și căldură chiar și în timpul penelor de curent;

– modele diverse, inclusiv cu plită și cuptor;

– poate încălzi o suprafață mare (dacă sunt realizate din materiale de calitate);

– se pot monta aproape oriunde, datorită meșterilor autorizați Pefoc care au soluții pentru orice tip de instalare, indiferent de gradul de dificultate al proiectului;

– reducerea facturilor la energie.

Șemineul pe gaz

Pentru persoanele care preferă să nu-și bată capul cu procurarea anuală și depozitarea lemnelor de foc, dar dețin racord la rețeaua de gaze naturale, șemineul pe gaz este solutia de incalzire perfectă. Varietatea largă de modele, culori, cu sau fără sistem de ventilație, le fac ideale și la bloc, unde spațiul este prea redus pentru o altă formă de încălzire.

Evident, un șemineu pe gaz este mult mai ușor de întreținut decât unul pe lemne, deci este o variantă ideală pentru persoanele care nu au suficient timp liber și își doresc căldură instantaneu. În ceea ce privește avantajele acestui tip de încălzire, acestea sunt:

– încălzirea rapidă a camerei sau a întregii locuințe;

– gamă variată de modele cu ventilație (ce necesită coș de fum) sau fără ventilație;

– se pot monta atât la casă, cât și la bloc;

– sisteme de siguranță moderne – în cazul în care se întrerupe curentul sau gazul natural, acesta se va opri automat;

– oferta de șeminee pe gaz Pefoc, cuprinde o gamă variată de dimensiuni în funcție de necesitățile clienților, fără nevoia unei întrețineri speciale.

Așadar, nu mai sta nici tu pe gânduri și investește inteligent într-o sursă de căldură de care să te poți bucura în confortul casei sau cabanei tale de la munte, unde vei putea petrece clipe de neuitat alături de toti cei dragi!

Magazinul online www.pefoc.ro îți stă la dispoziție cu o ofertă extrem de variată de șeminee pe lemne, șeminee pe gaz sau peleți, soluții premium de cos de fum inox, sobe din fontă și oțel înnobilate cu șamotă pentru un finisaj elegant și eficient, alături de o sumedenie de alte dispozitive termice sau decorative, toate de calitate superioară.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut