Parcurile industriale TETAROM, locul I la nivel național

În contextul discuțiilor purtate pentru conturarea bugetului pe anul 2021 și a principalelor direcții de acțiune, Consiliul Județean Cluj și Tetarom S.A. au realizat o analiză a rentabilității investițiilor realizate în cadrul celor trei parcuri industriale pe care le administrează.

Analiza a relevat faptul că, prin raportare la valoarea investițiilor realizate în infrastructura parcurilor, Tetarom se situează pe locul I în România din punct de vedere al costului/loc de muncă creat. Prin comparație cu celelalte parcuri similare din România, Tetarom are cel mai mic cost, de doar 1.500 de euro.

În ceea ce privește impactul crizei sanitare asupra mediului de business, Parcurile Industriale Tetarom nu au fost afectate major, neînregistrându-se nicio relocare a unui investitor major. Mai mult, spațiile de producție din cadrul Tetarom I, respectiv cele două noi hale recent date în folosință, în suprafață totală de 4293 mp, au fost ocupate în proporție de 100%. În același timp, în pofida faptului că multe companii sunt încă reticente în aducerea angajaților la serviciu, fizic, au fost închiriate deja aproximativ 50% dintre spațiile de birouri disponibile în cadrul imobilului cel mai recent edificat, respectiv 1100 mp din totalul de 2134 mp.

Până în prezent, în parcurile Tetarom, al căror grad de ocupare este de 100%, au fost atrase investiții de peste 650 de milioane de euro. În acest fel au fost create peste 13.000 de noi locuri de muncă.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Tetarom s-a dovedit a fi un model de  succes, un catalizator al dezvoltării economice a întregului județ, iar investițiile pe care le facem în parcurile industriale au un randament foarte bun. Comparația cu alte parcuri industriale de acest gen, chiar și din Europa, ne avantajează. Spre exemplu, în Olanda, crearea unui loc de muncă într-un parc industrial costă cca. 7.500 de euro”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut