Parcul științific și tehnologic TETAPOLIS, pus o perioadă în pauză, merge mai departe! Tetarom 1, aproape plin

De curând a fost aprobat studiul de trafic aferent zonei în care se află terenul de 8,5 ha destinat proiectului TETAPOLIS SCIENCE & TECHNOLOGY PARK. Urmează hotărârea de Consiliu Local, apoi PUZ-ul.

Consiliul Județean Cluj va executa drumul care face legătura dintre Baciu – Tetarom, astfel o parte din traficul de pe Tăietura Turcului se va muta prin Tetarom până la finalizarea construcției pasarelei peste calea ferată. Apoi, după aprobarea PUZ-ului, construcția poate fi demarată.

Tot legat de TETAPOLIS, o delegație Tetarom, din care a făcut parte directorul general, Viorel Găvrea, directorul general adjunct, Octavian Fodor și viceprimarul, Dan Tarcea, a participat la Conferința Internațională – ”IASP European Division”, la Reykjavik, Islanda, în perioada 3- 5 mai.

Tetarom SA este membru cu drepturi depline în această asociație, IASP (Asociația Internațională a Parcurilor Științifice și a Ariilor de Inovare).

Temele principale ale conferinței au fost: cercetarea spațială, inovarea și energia verde. Acolo s-a constituit și un grup de lucru în vederea colaborării internaționale, monitorizarea parcurilor științifice și tehnologice pentru găsirea de soluții optime de accesare fonduri europene. TETAPOLIS face parte din acest grup.

Pe plan intern, TETAPOLIS va fi parte integrantă din proiectul „Valea Europeană a Inovării Transilvania”, o platformă de accelerare și dezvoltare regională prin inovare, susținută de Comisia Europeană.

Legat de parcurile industriale aflate în administrarea TETAROM, anul acesta compania dorește demararea unui proiect pentru ”clădiri verzi”. Se vor instala panouri fotovoltaice pe clădirile proprii pentru a produce aproximativ 1 MW de energie verde. Finanțarea este asigurată prin PNRR. Este deja aprobată. Imediat ce vor fi acordați banii, proiectul va demara.

Totodată, compania Tetarom vine în întâmpinarea clienților săi cu servicii diversificate.

Va organiza pe timpul verii, 1 zi /săptămână o piață volantă, împreună cu partenerul „Produs de Cluj” prin care va pune la dispoziția clienților produse locale de sezon.

De asemenea prin clientul său, Transilvania Construcții, în cadrul sălii Seneca Fitness Center, Tetarom oferă servicii de sport la parterul clădirii Novis Plaza (Tetarom I).

Tetarom I are aproape toate spațiile ocupate.

Spațiile de producție sunt ocupate integral iar cele de birouri aproape în întregime.

O nouă licitație publică va fi organizată în data de 26 iunie pentru ultimele birouri rămase neocupate.

La Jucu, în Tetarom III, compania administrator contează pe un investitor privat pentru zona de servicii de uz general și diversificarea lor: servicii bancare, farmacie, supermarket, spălătorie, etc.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut