Parcul gherlean, tot mai mult căutat

Ce poate fi mai căutat în această perioadă călduroasă decât un parc sau o zonă verde? În municipiul Gherla cel mai vizitat loc este parcul mare, aflat chiar în  centrul orașului, unde lumea găsește liniște, dar mai ales răcoare.

Cum intri în această zonă de verdeață, te atrage noul aranjament floral, deosebit de atrăgător și frumos, un decor excepțional, lucrare realizată de angajații de la SC ADP SA. Este vorba de un grup floral multicolor, amenajat în premieră la poarta parcului mare, care atrage atenția celor care trec pragul acestei adevărate oaze de liniște.

Tot o noutate o constituie reînnoirea băncilor de pe marginea aleilor, mult mai comode și sigure. Peste tot au fost montate bănci de odihnă noi, care oferă condiții mult mai bune de odihnă. Cum a sosit primăvara, s-au curățat împrejurimile lacului de agrement din mijlocul parcului, iar crengile uscate au fost transportate la rampa de gunoi a orașului. Pe marginea aleilor au fost montate noi coșuri de gunoi, menținerea  curățeniei fiind la ordinea zilei.

În locul denumit „Casino” au fost amenajate două miniterenuri de tenis, baschet și volei, din care unul cu tartan. Tot acolo a fost amenajat și o tribună mică, cu scaune de plastic. De asemenea, a fost reînnoit și părculețul copiilor, unde la dispoziția micuților se află noi dotări și jocuri.

În ziua vizitei noastre, pe malul lacului de agrement se făceau pregătirile în vederea lansării pe apă a bărcilor și hidrobicicletelor.  În alți ani, pe vremea asta ele deja au fost puse la dispoziția gherlenilor, dar și a oaspeților care vizitează municipiul în timpul sezonului estival.

Supranumit și „Micul Schönbrunn” (este o mare onoare a gherlenilor această asemănare!), parcul orașului, conceput în stil englezesc, a fost inaugurat în anul 1864 și se întinde pe cca. 40 de hectare. Aleile principale sunt orientate în direcțiile punctelor cardinale și intercardinale, ca o adevărată „Roză a vânturilor”. Frumosul parc cuprinde variate specii de arbori autohtoni, dar și exotici. Printre ele se află și doi arbori Ginkgobiloba, o raritate pe meleagurile noastre.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut