Parcare ”de noapte” în cartierul Mănăștur

Parcarea privată a unui complex de business din Cluj-Napoca va fi disponibilă pentru șoferii din cartierul Mărăști, peste noapte.

Șoferii din cartierul Mănăștur vor putea să își parcheze autoturismele la câteva minute distanță de blocul în care locuiesc, într-un loc sigur, cu control acces și – după cum susțin inițiatorii acestui proiect – la un preț avantajos. Plata și accesul se vor putea face prin aplicația yeParking.

În prima etapă, administratorii Cluj Business Campus, va distribui 5% din capacitatea de parcare, urmând ca, în funcție de volumul de cereri, capacitatea să poată fi suplimentată. Parcarea va putea fi accesibilă doar pe timp de noapte, în timpul zilei aceasta fiind rezervată companiilor.

Conceptul, denumit Off-Street Parking, deja folosit cu succes în multe orașe europene, are rolul de a ajuta la decongestionarea străzilor, prin implicarea activă a centrelor business în comunitate. Proiectul, primul de acest fel în țara noastră, este momentan unul pilot, dar ar putea fi implementat în numeroase centre de business din țară, ale căror parcări stau goale peste noapte.

Avantajele sunt multiple, pentru ambele părți: șoferii scapă de stresul găsirii unui loc de parcare și al siguranței automobilului, iar administratorii clădirilor pot încasa – anual – venituri suplimentare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut