Pandemia a schimbat preferințele turistice ale românilor

Restricţiile nu descurajează oamenii să caute servicii de agrement şi divertisment însă cele mai populare destinaţii de călătorie s-au schimbat, iar oamenii caută oferte pentru ţări în care testele şi carantina nu sunt necesare.

Potrivit unei agenţii de turism online, la începutul anului 2021, în ciuda restricţiilor, oamenii nu au renunţat la călătorii, şi aleg ţări în care testele şi carantina nu sunt necesare, însă cele mai populare destinaţii de călătorie s-au schimbat. Comparativ cu ianuarie 2020, a crescut semnificativ numărul de căutări pentru destinaţii exotice, inclusiv Tanzania, Emiratele Arabe Unite, Mexic, Republica Dominicană şi Insulele Canare, iar în fruntea clasamentului destinaţiilor de vacanţă alese de români la începutul acestui an se află insula Zanzibar. Astfel, numărul căutărilor de oferte de călătorie către Zanzibar a crescut cu 280% faţă de ianuarie 2020. Insulele Canare, cum ar fi Tenerife, sunt, de asemenea, foarte populare. Lista ţărilor care nu au restricţii pentru români include Tanzania, Mexicul şi Republica Dominicană.

Workation – noua tendinţă în călătorii

De asemenea, românii merg din ce în ce mai mult pe insule pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a lucra de la distanţă, astfel că pandemia a generat o nouă tendinţă în călătorii – „workation”. Această tendinţă se bazează pe faptul că românii călătoresc nu numai pentru a se odihni, ci şi pentru a lucra într-un cadru agreabil.

De regulă, căutarea românilor pentru o destinație turistică începe cu verificarea restricţiilor din ţara de destinaţie, fiind alese, de obicei, ţările în care nu sunt necesare teste sau carantină la sosire. Pe de altă parte, un certificat negativ de testare COVID-19 nu este un obstacol pentru români, iar ţările care necesită doar un test negativ includ Kenya, Emiratele Arabe Unite (călătorii în Dubai sau Abu Dhabi) şi Insulele Canare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut