Pandemia a majorat numărul de angajați din domeniul de securitate IT

Deficitul de angajaţi din domeniul securităţii IT a scăzut, la nivel global, de la 4,07 milioane la 3,12 milioane, ca urmare a migrării către sistemul de muncă „de acasă”, determinat de pandemie.

Datele studiului Cybersecurity Workforce Study, realizat de consorţiul (ISC)2, arată că numărul practicanţilor în securitate a crescut în fiecare an cu 700.000 de profesionişti, ajungându-se la 3,5 milioane de persoane.
Totodată, 3 din 10profesionişti (30%) au declarat că organizaţia din care fac parte a făcut trecerea la munca de la distanţă într-o zi, în timp ce aproape jumătate dintre ei au raportat că a fost nevoie de câteva zile sau până la o săptămână pentru această tranziţie. De asemenea, 9 din 10 experţi în securitate informaţiei consideră că organizaţiile lor erau oarecum sau destul de pregătite pentru această schimbare.
Aproximativ două treimi (63%) dintre profesioniştii din domeniu urmăresc sau planifică să obţină un certificat în 2021, în condiţiile în care 8 din 10 persoane au susţinut că li se cere să deţină un tip de certificare. Angajaţii certificaţi câştigă, în medie, 85.000 de dolari/an, însă cei care nu deţin astfel de diplome câştigă mult mai puţin – în medie de 67.000 de dolari/an.
Pentru angajaţii care abia îşi încep cariera în securitate cibernetică, salariul mediu poate fi de aproximativ 67.000 de dolari/an. În schimb, pentru cei cu experiență în domeniu, salariul mediu anual este de 112.000 de dolari.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut