Pandemia a determinat Expo Transilvania să își închirieze spațiile

Afectată serios de restricțiile impuse de pandemie, dar și de incertitudinile generate de posibila apariție a valului patru de infectări, societatea Expo Transilvania a luat decizia ca, deoacamdată, să închirieze spațiile pe care le are la dispoziție.

A doua societate expozițională ca mărime din țară, după Romexpo din București, Expo Transilvania are de suferit din cauza restricțiilor impuse de autorități ca urmare a crizei sanitare generate de pandemie. De remarcat că, din cauza unor carențe legislative, societatea nu a beneficiat de compensațiile financiare acordate anul trecut de Guvern. Atfel, în 2020, activitatea expozițională a societății a fost efectiv întreruptă, atât în sezonul de iarnă-primăvară, cât și în cel de toamnă-iarnă. De altfel, în aceeași situație s-a găsit și Romexpo, care nu a organizat anul trecut nici o expoziție, spațiul pe care îl deține fiind utilizat doar pentru înființarea unui centru de vaccinare.

”În aceste condiții am luat decizia ca, deocamadată, până când situația sanitară se lămurește, să închiriem spațiile pe care le avem la dispoziție unor firme private. Deocamdată avem contracte încheiate cu trei societăți, care activează în diferite domenii. De asemenea, avem discuții cu un posibil partener, pentru organizarea unor mini-tâguri, după modelul celor din Israel, care, în cadrul unor standuri prezintă produse locale, acompaniate de spații de servire cu dimensiuni reduse.”, spune Ștefan Dimitriu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Cluj, principalul acționar al societății expoziționale.

Activitatea societății este îngreunată și de situația incertă în care se află spațiul exterior pe care funcționează, existând o dispută în instanță privind dreptul de proprietate asupra terenului.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut