Păduri din Cluj, în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a anunțat că suprafaţa totală de păduri virgine şi cvasi-virgine identificată în România, până în prezent, este de 62.655 de hectare, amplasamente ce sunt incluse în Catalogul naţional aferent.

Din totalul identificat, 7.994 de hectare sunt păduri virgine şi 54.661 de hectare sunt încadrate la categoria păduri cvasi-virgine. Faţă de catalogul de specialitate din aprilie 2021, au fost identificate de gărzile forestiere 5.126 de noi hectare de păduri. Astfel, prin finalizarea „Studiului naţional de identificare a pădurilor virgine / cvasivirgine”, Garda Forestieră Ploieşti a identificat în Argeş şi Prahova o suprafaţă de 3.382 hectare.
De asemenea, au fost introduse pădurile ce au făcut obiectul unui studiu de identificare avizat, întocmit pentru păduri din raza Ocolului silvic Băile Herculane, precum şi alte păduri identificate cu ocazia reamenajării, în judeţele Braşov (O.S. Pădurile Făgăraşului şi Arpaş), Caraş-Severin (O.S. Mehadia), Gorj (O.S. Obârşia Lotrului – Voineasa), Sibiu (O.S. Arpaş şi Avrig) şi Vâlcea (O.S. Buila).
În acest moment, Garda Forestieră Suceava a finalizat şi predat la MMAP studiul pentru 806 de hectare, iar alte loturi ce ţin de Gărzile Forestiere Cluj şi Timişoara se află în stadiu de verificare finală.
Toate zonele incluse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine beneficiază de o protecţie strictă, iar Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva continuă procesul de identificare a pădurilor şi estimează că acţiunea ar putea fi încheiată până la sfârşitul anului 2021, precizează ministerul de resort.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut