Pachete cu alimente pentru copiii defavorizați

Consilierii locali clujeni vor dezbate un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 74.400 de lei de la bugetul Direcției de Asistență Socială și Medicală, pentru achiziționarea pachetelor cu produse alimentare și acordarea acestora copiilor marginalizați, cu ocazia sărbătorilor de Paște șă Crăciun.

Primăria Cluj-Napoca, împreună cu Consiliul Local asigură, pe lângă serviciile acordate prin unitățile de asistență socială, finanțarea unor programe sociale dedicate persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse, respectiv Programul „Alimente”, Programul „Școală după școală”, Programul multianual Promovarea sănătății orale, prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii de stomatologie sau programul prin care se acordă ajutor pentru plata chiriei în cazul persoanelor sau familiilor marginalizate. De asemenea, municipalitatea acordă și anumite gratuități pe transportul public.

Toate aceste forme de sprijin sunt componente esențiale în crearea unei comunități incluzive și coezive, obiectiv care face parte din Strategia de Dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca.

Astfel, începând cu anul 2012, a fost aprobată achiziționarea și distribuirea de pachete cu dulciuri, cu ocazia sărbătorilor de Paște și Crăciun, pentru sprijinirea materială a copiilor beneficiari ai serviciilor sociale acordate în cadrul Centrului de Zi „Țara minunilor”, Centrului de Servicii Socio Medicale, Centrului de resurse pentru Părinți și Copii, Centrului pentru Prevenirea și Combaterea violenței în familie, precum și pentru copiii beneficiari ai serviciilor sociale oferite în Unitatea Mobilă din zona comunităților din Pata Rât. Din păcate, în ultimii ani, numărul acestora a crescut. Dacă în 2019, de astfel de pachete au beneficiat 219 copii, în 2020- 261, în 2021 numărul lor a ajuns la 372.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut