Pachete cu 24 kilograme de alimente pentru persoane vulnerabile

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene afirmă că a început distribuția celei de-a cincea tranșe de pachete cu alimente în cadrul proiectului „Acordarea de pachete cu ajutoare alimentare”, finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, care au uyrma să ajungă la 1.188.852 de beneficiari.

Pachetele conțin 12 alimente de bază (38 de unități) și provin de la producători din România: * făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg) * mălai (4 pungi de 1 kg) * paste făinoase (2 pungi de 400 g) * ulei (4 sticle de 1 l) * zahăr (2 pungi de 1 kg) * orez (4 pungi de 1 kg) * conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g) * conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g) * conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g) * borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml) * gem de fructe (1 borcan de 360 g) * gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Categoriile de persoane eligibile să primească aceste ajutoare sunt: * familii și persoane singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat * familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei * persoane sau familii aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente sau în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

„Dacă ar fi achiziționate produsele de la supermarket, pentru un astfel de pachet românii ar trebui să scoată din buzunar în jur de 300 de lei. Vrem ca această tranșă să ajungă la toți beneficiarii înainte de sărbători și, tot până atunci, să încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile sociale oferite prin „Sprijin pentru România”, pentru ca înainte de Crăciun fiecare român vulnerabil să primească și ajutorul pe card, dar și un pachet de 24 kg cu alimente.”, susține Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Proiectul, care dispune de un buget total de 235 milioane euro, presupune livrarea a 7.133.112 de pachete (170.000 tone de alimente) în șase tranșe, prima dintre acestea fiind acordată în perioada iunie – august 2020. Ultima tranșă aferentă acestui proiect va fi livrată în primăvara anului viitor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut