Oros: Avem datoria să adoptăm un pachet legislativ pentru viitoarea PAC

Decidenţii politicilor Uniunii Europene au datoria să adopte un pachet legislativ pentru viitoarea Politica Agricolă Comună (PAC) cât mai simplu de aplicat, dar care să permită şi menţinerea competitivităţii agricultorilor europeni, susţine ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

„Criza pandemiei Covid-19 ne-a adus pe lângă provocări şi lecţii din care trebuie cu toţii să învăţăm. Cred că noi, decidenţii politicilor UE, avem datoria să adoptăm un pachet legislativ pentru viitoarea Politica Agricolă Comună, care să fie cât mai simplu de aplicat, să permită menţinerea competitivităţii agricultorilor europeni, care să garanteze securitatea alimentară pentru toţi cetăţenii Uniunii”, a scris Oros pe Facebook.

Ministrul român al Agriculturii participă la reuniunea informală a Consiliului AgriFish, desfăşurată la Lisabona între 13 – 15 iunie, temele principale fiind gestionarea resurselor, sistemele alimentare durabile şi inovarea. Aceasta are un rol esenţial în asigurarea securităţii alimentare şi în dezvoltarea unui model de agricultură sustenabilă care să contribuie la obiectivele UE de climă şi mediu.

Şeful MADR a adăugat că sunt deosebit de importante componentele ecologice şi sociale ale noii PAC, dar nu trebuie uitată componenta economică.

„Avem nevoie de mai mare flexibilitate în aplicarea şi implementarea PAC, pentru că România are realităţi şi nevoi specifice”, a arătat ministrul Agriculturii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut