Organizatorii TIFF vor să păstreze Cinematograful Victoria

Primăria Cluj-Napoca propune prelungirea cu încă cinci ani a contractului încheiat cu Asociația Victoria Film în vederea exploatării Cinematografului Victoria din Cluj-Napoca.

Spațiul a fost luat în administrare în 2011 de Asociația Victoria Film condusă de organizatorii Festivalului de Film Transilvania în baza unui contract de asociere încheiat cu Municipiul Cluj Napoca. Durata asocierii a fost de zece ani, timp în care Asociația Victoria Film trebuia să asigure 20 de proiecții gratuite pe lună pentru elevi, studenți și pensionari, dar și să facă investiții de 600.000 de lei. Totodată, erau prevăzute investiții într-o nouă centrală termică care să substituie pentru cinematograf furnizarea energiei termice de la centrala termica a Centrului Militar, investiții in tehnica digitală de proiecție a filmelor și înlocuirea scaunelor de la balconul cinematografului.

Cum termenul de asociere expiră în acest an, municipalitatea clujeană a inițiat un proiect de hotărâre pentru prelungirea contractului cu încă cinci ani. În acest sens, executivul primăriei a inițiat un proiect de hotărâre, acesta urmând să fie supus aprobării în ședința din 24 martie.

În cererea privind prelungirea contractului, Asociația Victoria Film arată că și-a îndeplinit obligațiile stabilite în 2011. „Pe parcursul fiecărui an au fost organizate și programe pentru tineri, pentru țâțe categoriile de vârstă. Zilnic un spectacol permite intrarea liberă a spectatorilor. S-au efectuat pe parcursul acestor an investiții de 770.000 ei în aparatură, sală, hol, care au dus la creșterea constantă a confortului cinematografului și implicit a audienței”, arată reprezentanții asociației.

Cinema Victoria, poziționat în centrul municipiului Cluj-Napoca, are o istorie de peste o sută de ani.

Cinematograful dispune de 283 locuri pe două nivele și toate facilitățile unei bune desfășurări a oricărui tip de eveniment.

Cinema Victoria face parte din rețeaua Europacinemas și are un program repertorial bazat în principal pe producții europene de artă, filme clasice românești și internaționale, independente, experimentale.

Sala este una dintre locațiile principale pentru Festivalul International de Film Transilvania (TIFF ) și pentru Festivalul International de Film Comedy Cluj și își propune să fie locul în care se reiau fragmente repertoriale din cadrul diferitelor festivaluri de film de toate genurile desfășurate în România.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut