Ordine în cartierele orașului Gherla

În ultima perioadă, pe raza municipiului Gherla se constată tot mai multe nereguli în ceea cea privește menținerea ordinii în jurul containerelor dintre blocurile de locuințe. Gunoiul este aruncat în grămadă, fără a se ține cont de colectarea selectivă, introdusă deja din anul 2008, printr-un program implementat cu fonduri europene.

Cu toate că Primăria a amenajat în toate cele trei cartiere platforme betonate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, cetățenii nu respectă nici cele mai elementare reguli. La toate aceste probleme se mai adaugă comportarea necivilizată a „oamenilor străzii”, care chiar și în plină zi „atacă” țarcurile cu containerele de deșeuri în căutare de haine și alimente aruncate, lăsînd în urma lor multă dezordine.

Până acum, nimeni nu a putut face ordine în această privință, Poliția Locală încercând să-i alunge acești oameni indisciplinați, dar ei mereu au revenit la „locurile de muncă”. La începutul acestui an, însă, Primăria Municipiului Gherla a găsit, totuși, o soluție. A pus lacăt pe aceste țarcuri cu containerele de gunoi. Prima astfel de măsură am remarcat-o zilele trecute pe strada Plugarilor, în cartierul de locuințe Autogara, unde s-a pus lacăt pe țarcurile cu gunoi, lăsându-se deschis doar un „gemuleț” pe unde oamenii din zonă pot arunca pungile cu deșeuri. Astfel, în afară de muncitorii serviciului de salubritate din cadrul SC ADP SA, nimeni nu poate intra pe aceste platforme de beton.

În zona caselor s-a intrat în normalitate cu colectarea selectivă a deșeurilor, dar la blocuri este mai dificil, aici oamenii străzii își fac propria selecție. Nu pentru multă vreme, fiindcă edilii gherleni extind inițiativa deja aplicată pe strada Plugarilor.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut