Orban a anunțat că devine deputat neafiliat

Deputatul Ludovic Orban a declarat marți că va activa ca deputat neafiliat și va părăsi grupul parlamentar al PNL de la Camera Deputaților.

Orban a făcut anunțul în plenul Camerei Deputaților. „Am cerut cuvântul pentru a informa plenul (…) că începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras din grupul parlamentar al PNL și îmi voi continua activitatea ca și parlamentar neafiliat. Motivul principal al deciziei mele este legat de ceea ce reprezentăm noi, parlamentarii, în forul reprezentativ suprem. Obligația morală pe care o am față de cetățenii României care au avut încrede în mine și în PNL este aceea de a-mi respecta angajamentele pe care le-am luat în campania electorală față de cetățenii României. Din păcate, astăzi nu am altă soluție pentru a fi consecvent în onorarea obligațiilor morale pe care le am fată de cetățenii români decât de a mă despărți, sper eu temporar, de colegii mei din grupul parlamentar”, a declarat Orban, citat de AGERPRES.

El a adăugat că „s-a creat o criză politică artificială, din motive pe care nimeni nu le înțelege” și că „a fost făcut praf principalul partid de guvernământ”, la fel și coaliția, iar în plină criză pandemică și în pragul unei crize economice cetățeanul român a fost lăsat fără un guvern cu deplină capacitate de exercițiu.

„Nu accept să sufăr o operație de lobotomie, pentru că numai lobotomizat aș putea să stau nepăsător, pasiv, complice la acest atentat împotriva interesului național. Nu îmi dau încă demisia din PNL, este partidul căruia i-am dedicat toată viața matură. Pentru a rămâne în PNL și a mă întoarce în grup trebuie îndeplinite câteva condiții. Conducerea ruptă de realitate din cauza unui nor de prafuri trebuie să se ducă acasă, deputații PNL să renunțe la golf, eu personal nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni. Și nu în ultimul rând, noi trebuie să fim consecvenți angajamentului pe care ni l-am luat, de a dezvolta România. Am construit o coaliție de centru- dreapta care, de bine, de rău, asigura o stabilitate parlamentară, cu un guvern cu o capacitate de a dialoga între putere și opoziție. La ora actuală nu mai avem nimic, țara plutește în derivă pentru că cel care trebuia să stea la cârmă probabil pescuiește în momentul de față sau a fugit la schi”, a afirmat Orban.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut