Orașul din județul Cluj în care toți elevii se vor putea întoarce, în curând, în bănci

La Dej, rata infectărilor cu coronavirus a scăzut considerabil, în ultima perioadă, astfel încât luni, aceasta a ajuns la sub 1 la mia de locuitori (0,99). În acest oraș, copiii s-ar putea întoarce, foarte curând, la școală.

Pentru revenirea elevilor în bănci va fi, însă, nevoie de o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj (CJSU), după ce se va constata că, în ultimele 14 zile, rata cumulată e mai mică de 1 la mia de locuitori.

Primarul de la Dej, Costan Morar, subliniază că scăderea ratei de infectare este, pe de o parte, rezultatul campaniei de vaccinare și, pe de altă parte, al celei de informare.

„Noi am făcut foarte multe eforturi, aici la Dej. Încă de acum trei luni, avem aceste două centre de vaccinare, cu patru fluxuri, care funcționează și în prezent. Faptul că avem aceste centre și faptul că am informat cetățenii în permanență referitor la respectarea regulilor și măsurilor de protecție, toate acestea au dat rezultate. Să dea Dumnezeu să revenim la viața de dinainte de pandemie cât mai repede”, a spus primarul Costan Morar.

„La Dej, în urmă cu două, trei săptămâni, incidența infectărilor era mult mai mare decât la Gherla. Rata de acum este probabil, rezultatul campaniei de vaccinare, dar se datorează și faptului că oamenii au tratat cu seriozitate contextul epidemiologic”, a declarat, la rândul său, prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard.

Anca M. Colibășanu

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut