Opt texte de dramaturgie contemporană, la Reactor

În perioada 7 -29 octombrie, de la ora 20, Reactor organizează o serie de evenimente care include spectacole, ateliere și discuții libere.

Din program fac parte opt spectacole de teatru, fiecare realizat pe un text scris de o altă autoare, proiectul urmărind atât promovarea autoarelor și a dramaturgiei românești, prin prezentarea unor texte diferite ca stil, dar care tratează teme actuale și de interes în special pentru un public tânăr.

Din cadrul proiectului fac parte și două ateliere pentru tineri – un atelier de critică de teatru susținut de Cristina Rusiecki și unul de scriere dramatică susținut de Ana Cucu-Popescu – în cadrul cărora vor fi prezentate noțiuni de bază despre scrierea de piese de teatru sau despre materiale critice, iar cei prezenți vor avea ocazia să discute cu autoarele textelor. Spectacolele vor avea loc la sediul Reactor, dar vor fi și transmise live cu subtitrare în engleză pe platforma internațională Howlround Theatre Commons (www.howlround.com), care găzduiește spectacole de teatru din toată lumea.

Îmi place sushi de Ioana Hogman, regia Raul Coldea

Îmi place sushi de Ioana Hogman, regia Raul Coldea, va avea loc în 7 octombrie. Spectacolul vorbește despre frică și masculinitate în ziua de azi și despre cum cele două se pot influența reciproc.

În 10 octombrie, Avioane de hârtie (spectacol invitat, regizat de Norbert Boda) de Elise Wilk vorbește despre criză identitară la vârsta adolescenței, despre abuz emoțional și despre abandon matern

În 12 octombrie are loc reprezentația celui de-al doilea spectacol invitat, Copii răi de Michaela Michailov, în regia lui Alex Mihăescu, un one woman show despre sistemul de educație din România și necesitatea adaptării acestuia la diversitatea copiilor pe care încearcă să-i formeze.

În sfârșit sfârșitul, de Brîndușa Ban, regia Dianei Dragoș

În 18 octombrie urmează În sfârșit sfârșitul, cea mai recentă producție Reactor, pe un text de Brîndușa Ban și în regia Dianei Dragoș, o meditație îngrijorată asupra sănătății planetei și a oamenilor care o locuiesc.

Noi nu, niciodată, un proiect colectiv despre influența media în viețile noastre, realizat de Alexandra Caras, Radu Dogaru, Olivia Grecea, Petro Ionescu, Paula Rotar și Cosmin Stănilă, va fi prezentat în 23 octombrie.

În 25 octombrie, va avea loc Micul nostru centenar de Maria Manolescu, regia Dragoș Alexandru Mușoiu, o poveste ”de familie” care vorbește despre diferențele, dar și despre asemănările dintre generații.

În 27 octombrie, relațiile de cuplu vor fi abordate într-un spectacol construit ca o petrecere de divorț la care publicul este invitat să ia parte: Totul e bine când se termină de Andreea Tănase, în regia lui Radu Nica.

Glorie de Alexa Băcanu, regia Olivia Grecea

Seria se încheie în 29 octombrie cu Glorie de Alexa Băcanu, regia Olivia Grecea: un spectacol despre eroi și eroine, despre arhetipurile clasice din poveștilor și influența lor în ziua de azi.

Evenimentele fac parte din programul cultural „Exerciții de sincronizare” co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, și sunt co-finanțate de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca prin proiectul „Reactor 2020. Public și cadre de creație”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut