Omul de zăpadă cu… mască

Ingenioși mai sunt tinerii zilelor noastre!

După ce în iernile anilor trecuți zăpada a lipsit cu desăvârșire, la sfârșitul săptămânii copiii (dar nu numai ei!) s-au putut bucura de mantia albă a naturii. Unii s-au și folosit de ocazie și s-au urcat pe dealurile din împrejurimile localităților, pe derdelușurile improvizate, fiindcă de o pârtie amenajată încă nu putem vorbi (la Gherla, de exemplu, de peste 20 de ani tot se discută despre amenajarea unei pârtii de schi la intrarea în  satul Nicula, dar nici un primar nu a realizat acest proiect). Totuși, tinerii și copiii satelor s-au distrat pe zăpadă, iar unii mai creativi s-au apucat  de construirea omului de zăpadă.

În comuna Bonțida, unul dintre autori i-a pus și o mască de protecție, având  în vedere că ne găsim în plină pandemie. Gestul său a stârnit râsete la prima vedere, dar s-au găsit și vecini care s-au pus pe gânduri: iată, și omul de zăpadă poartă mască, eu de ce să nu folosesc?

Inițiativă bună, chiar binevenită în contextul creșterii îmbolnăvirilor cu Covid-19. Mulți care au trecut pe strada respectivă au admirat „opera” sculptorului în zăpadă, iar unii  au și imitat-o. În câteva ore, străzile comunei Bonțida s-au umplut cu oameni de zăpadă.

La sfârșitul săptămânii trecute, în municipiul Gherla și în localitatea vecină, Mintiu Gherlii, copiii s-au întrecut în concursul „cine face cel mai înalt om de zăpadă”, recordul fiind deținut de o lucrare de 3 metri înălțime.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut