Olanda începe cu dreptul la Euro. Weghorst, din nou arma secretă a ”Portocalei mecanice”!

Polonia și Olanda s-au înfruntat duminică în primul meci al grupei D. După un meci extrem de spectaculos, ”Portocala mecanică” a reușit să încheie victorioasă la debutul la Euro 2024, deși a fost condusă cu 1-0 după golul lui Adam Buksa din minutul 16, la primul corner al polonezilor. Formația lui Koeman a revenit în joc în minutul 29, după reușita lui Cody Gakpo, și a reușit golul victoriei în minutul 83 prin arma ei secretă, Wout Weghorst, care a punctat la prima sa atingere de balon, fiind introdus în teren abia în minutul 80!

În minutul doi al partidei, Cody Gakpo a avut prima ocazie la poarta lui Szczesny, goalkeeperul polonez reușind să respingă în corner o execuție la colțul scurt a atacantului olandez. Tijjani Reijnders a fost și el foarte aproape de deschiderea scorului în minutul 10. Replica poloneză a venit prin Adam Buksa, al cărui șut din interiorul careului a fost blocat în ultimul moment de blocul defensiv al Olandei. Ocaziile ratate de olandezi s-au răzbunat la primul corner al Poloniei, Adam Buksa trimițând în poartă cu o lovitură de cap. Szczesny a parat cu un reflex incredibil un șut puternic expediat de Van Dijk din mijlocul suprafeței de pedeapsă, însă Cody Gakpo a restabilit egalitatea cu un șut expediat din marginea careului. Pe finalul primei reprize, Depay a irosit o șansă imensă de a-i duce pe olandezi în avantaj la cabine.

În repriza secundă polonezii au fost cei care au dominat jocul, dar Malen și Wijnaldum, aruncați în luptă de selecționerul Koeman, au dictat un nou ritm pentru Olanda, care a revenit în atac și a semnat o nouă mare ocazie, de această dată prin Dumfries. Asediul la poarta lui Szczesny, goalkeeperul polonez reușind din nou să blocheze în fața lui Dumfries.

Cu 10 minute înainte de finalul timpului regulamentar, Koeman a scos un alt as din mânecă, introducându-l în teren și pe Wout Weghorst. Puternicul atacant a reușit să își ducă echipa în avantaj la prima sa atingere de balon după o pasă în interiorul careului trimisă de Ake. Polonia a insistat în minutele de prelungire, dar Verbruggen l-a blocat în interiorul careului pe Piotrowski, iar goalkeeperul olandez a parat un șut puternic trimis de Zalewski la ultima fază a meciului.

Celălalt meci al grupei se va juca luni seara, între Austria şi Franţa (Dusseldorf, 22:00).

Următoarele partide din grupă vor avea loc pe 21 iunie, Polonia – Austria (Berlin, 19:00) şi Olanda – Franţa (Leipzig, 22:00).

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut