Oficii din Săptămâna Mare și Învierea Domnului, celebrate la Catedrala greco-catolică din Cluj

Noul Episcop de Cluj-Gherla, Preasfinția Sa Claudiu, se va afla în Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca „pentru a însoți prin rugăciune Patimile și moartea Domnului, la principalele oficii ale Săptămânii Mari a Anului Sfântului Iosif – 2021, și apoi, pentru a celebra împreună cu credincioșii, în bucurie, mărita Sărbătoare a Învierii Domnului”.

Conform programului anunțat de Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, în Sfânta şi Marea Joi, 29 aprilie, de la ora 18:00, cu participarea Episcopului eparhial, a mai multor preoți și a studenților Seminarului Teologic eparhial „Sf. Ioan Evanghelistul” se va oficia Denia celor 12 Evanghelii – Patimile Domnului nostru Isus Cristos, constând în citirea celor 12 Evanghelii ale Patimilor Domnului și scoaterea solemnă a Sfintei Cruci în mijlocul bisericii, pentru a fi venerată. Preasfinția Sa Claudiu va rosti cuvântul de învățătură.

În Sfânta și Marea Vineri, 30 aprilie, de la ora 18:00, în Catedrală se va celebra Prohodul Domnului nostru Isus Cristos – slujba punerii în mormânt a Mântuitorului. Cuvântul de Învățătură va fi ținut de Preasfințitul Claudiu.

Sfânta şi Marea Sâmbătă, 1 mai – zi de adâncă liniște și veghe neîntreruptă la mormânt – se va încheia cu Utrenia Învierii Domnului nostru Isus Cristos, programată în acest an în Catedrala „Schimbarea la Față”, de la ora 21:00. Preasfințitul Claudiu se va adresa din nou credincioșilor, binevestind Învierea.

Duminică 2 mai, când Biserica va îmbrăca haina Luminii la Sărbătoarea Învierii Domnului, episcopul eparhial de Cluj-Gherla va celebra în Catedrala episcopală din Cluj, de la ora 10:30, Sfânta Liturghie Arhierească solemnă, prilej cu care va transmite mesajul pastoral la Învierea Domnului.

Celebrările vor fi transmise în direct pe canalul YouTube și pe paginile de Facebook ale Episcopiei și Catedralei „Schimbarea la Față”. Denia celor 12 Evanghelii (în Joia Mare de la ora 18:00) și Utrenia Învierii (în Sâmbăta Mare de la ora 21:00) vor fi transmise în direct de postul de televiziune Maria TV.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut