Oficial, există peste 43.000 de slujbe libere

În al treilea trimestru din acest an existau 47.300 de locuri de muncă vacante în România, în creştere cu 7.700 de posturi faţă de trimestrul anterior.

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că în industria prelucrătoare s-a concentrat peste o cincime din numărul total al locurilor de muncă vacante (10.200 locuri vacante). Sectorul bugetar a însumat puţin sub o treime din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 6.200 locuri vacante s-au regăsit în sănătate şi asistenţă socială, 5.700 locuri vacante în administraţia publică, iar 2.800 locuri vacante în învăţământ.
Cele mai puţine locuri de muncă vacante s-au regăsit în tranzacţii imobiliare (30 locuri vacante), respectiv în industria extractivă şi alte activităţi de servicii (100 locuri vacante pentru fiecare secţiune în parte).
Numărul locurilor de muncă vacante a cunoscut cele mai importante creşteri în industria prelucrătoare (cu 2.200 locuri vacante), învăţământ (cu 1.900 locuri vacante), respectiv comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor (cu 1.700 locuri vacante). Numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cel mai mult în activităţile de informaţii şi comunicaţii (cu 200 locuri vacante).

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut