Obiective turistice clujene promovate prin programul „România atractivă”

Ministerul Investițiilor și Programelor Europene (MIPE) a lansat procedura de achiziție a serviciilor de promovare a 12 rute turistice/culturale în cadrul programului „România atractivă”, din care fac parte și opt obiective situate în județul Cluj.

Procedura de achiziție a serviciilor de promovare a 12 rute turistice finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență a fost lansată prin publicarea anunțului de participare în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Firmele interesate pot să depună oferte în termen de 30 de zile calendaristice, începând de la data publicării în SEAP, iar contractul de servicii se va încheia între MIPE, și firma câștigătoare. Pentru promovarea celor 12 rute turistice/culturale se va încheia un singur contract pentru toate obiectivele de la nivel național, prin desfășurarea unei proceduri de achiziție publică deschisă a serviciilor de digitalizare a valorilor aferente fiecăreia dintre cele 12 rute, marcare și semnalizare a rutei obiectivelor, creare a unei oferte culturale integrate și promovarea rutelor online și offline, la nivel național și internațional. Valoarea estimată a contractului este de aproximativ 10,05 milioane de euro fără TVA, iar durata de finalizare a acestuia este de 45 de luni, dar nu mai târziu de 30 iunie 2026. Investiția în promovarea celor 12 rute are rolul de a crește atractivitatea acestor destinații și crearea de noi locuri de muncă în industria turistică.

Din județul Cluj în acest program sunt incluse obiectivele Castrul și viciusul militar Gilău, Castrul roman de la Bologa, Cetatea medievală timpurie de la Moldovenești, Castrum Turdawar (1075), Cetatea Bologa (foto), Conac Szentkereszty – Bethlen din Câmpia Turzii, Traseele gastronomice Țara Călatei și Țara Moților, precum și restaurarea 8 gospodării tradiționale din Izvoru Crișului.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut