Obiecte despre care se consideră că aduc noroc Oamenilor le-a plăcut norocul dintotdeauna, astfel că se consideră adesea că unele obiecte reușesc să îl atragă.

Obiecte despre care se consideră că aduc noroc

Oamenilor le-a plăcut norocul dintotdeauna, astfel că se consideră adesea că unele obiecte reușesc să îl atragă.

În rândurile următoare, iată câteva obiecte despre care se consideră că aduc noroc:

1. Cheile – Este vorba despre cheile vechi, despre care se consideră că aduc noroc și belșug din punct de vedere economic. Din acest motiv mulți oameni superstițioși țin în locuințele lor sau în buzunar niște chei vechi care ar simboliza „uși deschise” către noroc în viață și belșug.

2. Bobul de orez – Acesta este perceput ca fiind simbolul fertilității, al abundenței, sănătății și protecției familiale. Din acest motiv la foarte multe nunți se aruncă cu boabe de orez după ce un cuplu se căsătorește. În plus, sunt mulți oameni care pun orez în sticle sau în borcane de sticlă pentru a atrage norocul de partea lor.

3. Trifoiul cu patru foi – Foarte mulți oameni știu că trifoiul cu patru foi aduce noroc. De altfel, se consideră că fiecare frunză reprezintă o parte a fericirii: norocul, prosperitatea, iubirea și sănătatea. S-a transmis din generație în generație că trifoiul cu patru foi este aducător de noroc, astfel că acesta se folosește intens chiar și la mărțișoarele oferite de 1 martie. În plus, și pasionații de jocuri de casino îl consideră norocos. De altfel, trifoiul cu patru foi este un simbol și în jocul Lucky Lady’s Charm, la care utilizatorii se pot distra în secțiunea pacanele online NetBet. Acest joc este creat de compania Novomatic și conține elemente aducătoare de noroc.

4. Țestoasa – Sunt oameni care folosesc obiecte decorative cu țestoase în locuințele lor deoarece se crede că ele aduc noroc. Acest animal este un simbol al înțelepciunii, al răbdării și a înțelegerii în familie. De altfel, se consideră că cei care au în locuința lor un obiect decorativ sub forma unei țestoase reușesc să atragă armonia în familia lor.

5. Nodul – Îndrăgostiții cred în mod deosebit în acest simbol. Se consideră că un nod aduce noroc în dragoste deoarece ar reprezenta o legătură indestructibilă pentru îndrăgostiți. De altfel, acest simbol este foarte apreciat și în cultura celtică.

6. Zarurile – Sunt mulți superstițioși care cred că zarurile aduc noroc. Despre ele se spune că ar simboliza viitorul. Din acest motiv sunt oameni care pun zaruri de pluș la oglinda mașinii. În plus, alți oameni au în casă obiecte decorative sub forma unor zaruri.

7. Steaua – Și stelele sunt percepute ca fiind norocoase, fiind considerate călăuzitoare în viață. Mai ales stelele cu 5 vârfuri despre care se crede că aduc lumina și spiritualitate în viața oamenilor, reușind să atragă în același timp și energie pozitivă. De altfel, de la această idee pornește și tradiția de a merge cu Steaua în perioada Crăciunului.

8. Inima – Se spune că inima reușește și ea să atragă norocul și fericirea. Din acest motiv, o inimă de pluș este adesea oferită în cupluri. Iar cei care au în casă o inimă de pluș se consideră că au șanse mai mari să aibă relații fericite, potrivit celor care cred în superstiții.

9. Ochii – Se spune că oferă protecție și previn diverse evenimente neplăcute. Așadar, unii oameni au în casa lor imagini cu ochi ori tablouri. De altfel, în istorie sunt cunoscute și legende despre ochiul lui Horus sau cel al lui Isis, două personaje importante din cultură.


10. Clopoțelul
– Unii oameni sunt de părere că sunetele scoase de un clopoțel, precum vibrațiile produse în aer, reușesc să atragă norocul întrucât stimulează un flux de energie. Așadar, ei spun că fluxul negativ este eliminat și este atras cel pozitiv.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut