O stradă din Bună Ziua se modernizează

Un proiect de hotărâre privind modernizarea străzii Wolfgang Amadeus Mozart va fi suspus dezbaterii în ședința de Consiliu Local de miercuri.

Strada Wolfgang Amadeus Mozart este situată în Cartierul Bună Ziua, fiind delimitată de Calea Turzii și străzile Mircea Zaciu și Carmen Silva. Conform municipalității, în momentul de față, situația acesteia este nesatisfăcătoare din punct de vedere al condițiilor de trafic. Strada este nemodernizată, iar carosabilul este alcătuit dintr-o îmbrăcăminte de balast cu pământ. Mai mult, nu există trotuare, iar pietonii sunt nevoiți să circule pe partea carosabilă. De asemenea, sistemul rutier nu asigură o circulație fluentă, în condiții de siguranță, iar accesul la și dinspre proprietățile riveranilor se desfășoară cu dificultate. Nu în ultimul rând, lipsa unui sistem de preluare și evacuare a apelor este o altă problemă cu care se confruntă locuitorii acestei zone din oraș.

„Se impune luarea unor măsuri urgente de aducere la standarde corespunzătoare s suprafețelor pietonale și carosabile, în concordață cu captarea apelor pluviale în sistem centralizat de evacuare subterană, prin guri de scurgere înglobate în trotuar. Lucrările de modernizare a străzii presupun fluidizarea circulației auto și pietonale, montarea unor marcaje și indicatoare de circulație, precum și a unor dispozitive de colectare și evacuare a apelor, dar și iluminat public. Beneficiile economice se referă la impactul pozitiv care se extinde și în sfera activării vieții economice din oraș”, argumentează municipalitatea.

Valoarea totală a investiției este de 1.470.913,12 lei plus TVA.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut