O prioritate a Partidului Naţional Liberal: transformarea digitală a României

„România Digitală – România Liberală” este mai mult decât un concept al Partidului Naţional Liberal, fiind un crez care transmite hotărârea noastră de a moderniza din punct de vedere informaţional România, ca parte integrantă a dezvoltării şi modernizării ţării, susține deputatul clujean Cristina Burciu.
În opinia parlamentarului, guvernările liberale au acţionat întotdeauna concret în vederea adoptării şi aplicării unor reforme îndrăzneţe şi au contribuit esenţial la evoluţia societăţii şi a economiei, mai ales în perioadele dificile.

„În prezent, ne confruntăm cu multiple crize regionale şi internaţionale, în faţa cărora avem nevoie de decizii exemplare, responsabile şi de progres, prin valorificarea tuturor elementelor care ne pot propulsa spre dezvoltarea şi creşterea gradului de bunăstare al românilor.

Modelul liberal de creştere economică este axat, în mod esenţial, pe susţinerea cercetării, inovării şi digitalizării, reforma acestor domenii fiind un pas extrem de important pentru depăşirea cu succes greutăţile actuale.

Reforma digitală şi implementarea noilor tehnologii, atât în ceea ce priveşte instituţiile statului, cât şi în ceea ce priveşte dezvoltarea, cu precădere, a relaţiilor acestora cu cetăţeanul, constituie un ingredient solid ce constituie şansa României de a găsi soluţii la marile provocări cu care ne confruntăm. Criza energetică înregistrată la nivel global, războiul existent la graniţele noastre, ne afectează pe fiecare, iar conducerea liberală a statului acţionează convingător pentru a face faţă provocărilor, astfel încât oamenii să fie cât mai puţin prejudiciaţi, din toate punctele de vedere, social, economic şi financiar.

Avem de recuperat o serie de decalaje faţă de statele din Uniunea Europeană, care au aplicat din timp progresele digitale şi noile tehnologii în redimensionarea serviciilor publice oferite de stat populaţiei. Politica PNL de definitivare a reformei digitale este însă concludentă şi aplicată, astfel încât sunt convinsă că vom putea recupera în timp scurt diferenţele dintre noi şi ţările europene dezvoltate.

Priorităţile strategice ale Executivului condus de PNL sunt concludente, acestea cuprinzând serviciile publice digitale, competenţele digitale, digitalizarea sectorului privat şi conectivitatea prin reţele de mare viteză. România deţine în prezent instrumentele şi fondurile necesare pentru a implementa aceste patru dimensiuni cheie, prin marile proiecte de transformare digitală pe care Guvernul României le are în lucru”, a declarat Cristina Burciu.

Deputatul se declară optimist că toate proiectele incluse în programul integrat de transformare digitală a României vor fi puse cât mai curând în practică, astfel încât angajamentul PNL, ca România viitorului să fie digitală, competitivă şi modernă, să fie realizat cu succes.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut