O nouă schemă de ajutor de minimis pentru clădirile verzi

Primăria Cluj-Napoca urmează să aloce, în fiecare an, până în 2023, 1.200.000 lei pentru facilități, pentru imobilele certificate drept clădiri verzi.

 

Consilierii locali au dat undă vrede unui proiect de hotărâre privind aprobarea schemei de ajutor de minimis pentru contribuabilii bugetului local al municipiului Cluj-Napoca, persoane juridice, beneficiari în anii fiscali 2021-2023 de cotă de impozitare redusă la impozitul pentru clădirile aflate „în clasă energetică A”, ce dețin o certificare oficială recunoscută la nivel mondial (BREEM, LEED, DGNB, CASBEE și Green Star) ca și „clădire verde”.

 

Conform proiectului de hotărâre, reducerile sunt de 20, 35 și 50%, în funcție de gradul de performanță energetică a clădirii.  Municipalitatea argumentează să la Cluj-Napoca se impune continuarea stimulării persoanelor juridice, pentru construirea de clădiri verzi sau pentru a aduce la acest nivel, clădirile existente. Acest lucru se poate realiza prin aprobarea unei noi scheme de ajutor de minimis pentru acordarea unor facilități de natura reducerii la plata impozitului datorat, diferențiat, în funcție de nivelul de sustenabilitate al clădirii.

Proiectul a fost postat pe site-ul instituției în luna noiembrie, și nicio persoană sau organizație nu a solicitat dezbateri publice și nu a formulat propuneri, sugestii sau opinii pe marginea acestuia.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut