O nouă resursă destinată elevilor, studenților și profesorilor din licee și universități vocaționale

Fundația Regală Margareta a României (FRMR) a anunțat lansarea platformei tt360.ro, ca o componentă a programului „Tinere Talente”, cu scopul de furniza informații utile și relevante pentru cei aflați la începutului unei cariere artistice – elevi și studenți care studiază la licee sau universități de artă și de muzică, la nivel național.

În cadrul programului „Tinere Talente”, tinerii muzicieni și artiști vizuali beneficiază de mentorate și masterclass-uri susținute de artiști și oameni de cultură cu o vastă experiență internațională. Prin intermediul platformei tt360.ro, se oferă această expertiză elevilor și studenților din toată țara, care au acum acces gratuit la materiale inspiraționale, sfaturi, experiențe împărtășite de mentori din programul „Tinere Talente”. Primele materiale video au fost realizate cu pianista Verona Maier și dirijorul Tiberiu Soare, iar acestea vor fi completate cu experiențe împărtășite de alte personalități din domeniul muzicii clasicii sau al artelor vizuale.

„În cadrul unor interviuri sincere și nonformale, mentorii abordează subiecte de interes pentru tinerii artiști, menite să îi introducă pe aceștia în frumusețea și provocările lumii artistice și, totodată, să îi ajute în dezvoltarea lor ca viitori oameni de artă. Materialele video inspiraționale au la bază o bogată experiență acumulată pe scene și în proiecte naționale și internaționale, pe care mentorii sunt dornici să o transmită celor care, aflați la începutul unei cariere artistice, au nevoie de îndrumare” – informează FRMR.

Pentru a accesa platforma tt360.ro, cei interesați trebuie să se înregistreze și să își creeze un cont la adresa http://tt360.ro/inregistrare/.

Programul național Tinere Talente a fost demarat în anul 2008, cu scopul de a sprijini și promova tinerii artiști talentați care provin din familii modeste și care au nevoie de sprijin financiar pentru a-și atinge adevăratul potențial și a-și exprima talentul. Pe lângă burse, tinerii primesc îndrumarea unor mentori valoroși, pregătire prin masterclassuri și oportunități de promovare.

Pe parcusul celor 13 ani de activitate, prin acest program au fost acordate 350 de burse de studiu, au fost organizate 450 de recitaluri, concerte și expoziții, au fost asigurate 140 de masterclass-uri naționale și internaționale și cucerite 175 de premii la concursuri naționale și internaționale.

Alte detalii, pe www.tinteretalente.org.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut