O nouă expoziție originală la Gherla

Luna octombrie a debutat cu un nou eveniment artistic în municipiul Gherla. După reușitele expoziții de pictură al artistului Albin Kaczka și de goblenuri,  în aceste zile, în sala mare a Centrului Național de Informare și Promovare Turistică este deschisă expoziția „Macrame, arta modernă a dantelăriei”, organizată în parteneriat cu Asociația Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj.

Cu această ocazie expun artiștii dantelari: Ana Anca, Sabina Balint, Mariana Berecz, Ileana Bolas, Ana Hordouan, Ana Maxim, Rozalia Nemai, Ana Rab și Ileana Simoșca.   Cele nouă artiste se prezintă în fața publicului cu 30 de lucrări, una mai frumoasă ca   cealaltă, adevărate valori ale artei moderne de dantelărie, lucrate de mâinile harnice și pricepute ale acestor doamne minunate. Sunt exponate de valoare estetică ridicată, care totodată ne oferă posibilitatea de a reflecta și asupra unor tehnici de dantelărit interesante, cu care mai rar ne întâlnim în zilele noastre. Această adevărată artă a devenit o pasiune pentru cele nouă artiste, care cu această ocazie și-au dorit să prezinte și tehnica de realizare, celor care trec pragul expoziției.

Vizitatorii pot admira comori neprețuite ce putem vedea numai ocazional în timpurile noastre. De fapt, fiecare dintre noi are acasă astfel de amintiri rămase de la bunici sau străbunici. Deși ne sunt dragi, rareori le expunem prin casă (nu avem nici mobila adecvată). Iată că această expoziție ne arată cât de importante sunt aceste lucrări realizate cu multă migală și răbdare.

Expoziția de macrame și dantelărie de la Centrul Turistic din Piața Libertății nr. 3 poate fi vizitată până la mijlocul lunii octombrie, în zilele luni – vineri, în intervalul orar 9:00-15:00.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut