O nouă ediție a evenimentului „Universitatea vârstei a treia”

Fundația UBB organizează și în acest an proiectul de suflet adresat seniorilor cetății –  „Universitatea vârstei a treia” -, un proiect de învățare continuă (Life Long Learning), realizat în parteneriat cu Asociația EduNation și Primăria Cluj-Napoca.

Datorită condițiilor sanitare și reglementărilor în vigoare, programul va avea loc on-line, pe o platformă dedicată.

Potrivit organizatorilor, programul presupune  una/ două întâlniri/săptămână, de câte 50 de minute, desfășurate în cursul dimineții, pe durata întregului an universitar, cu date fixate în funcție de disponibilitatea voluntarilor.

„Ne dorim să oferim cursuri de popularizare a științei, temele abordate pot fi din diferite domenii. Ele pot să se refere la probleme de interes variat, de la literatură română sau universală, istorie, biologie, sănătate publică, psihologie, istoria artei, sau studii culturale, dezvoltate pe înțelesul unui public educat, dar nespecialist, de vârsta a treia, care utilizează resursele de educație on-line cu moderație. În urma înscrierilor, o să încercăm să grupăm temele pentru a obține un program cu o anume coerență de ansamblu”, precizează organizatorii.

În acest context, facultățile/departamentele sunt invitate să „adopte” un modul de 4-5 cursuri/teme. La sfârșitul activității desfășurate, Fundația UBB va elibera un atestat cu privire la aceasta. Pot susține prelegeri cadrele didactice, dar și doctoranzii UBB.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut