O nouă carte de povești îi ajută pe copii să nu își piardă speranța în timpul pandemiei

O nouă carte de povești își propune să îi ajute pe copii să nu își piardă speranța și optimismul în timpul pandemiei de COVID-19. Povestea este continuarea cărții „Tu ești eroul meu: cum pot lupta copiii împotriva COVID-19!”, publicată în aprilie 2020 – anunță UNICEF în România.

Ambele cărți au fost lansate în urma unei colaborări implicând 60 de organizații din sectorul umanitar, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății, UNICEF, Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite, Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie și MHPSS Collaborative for Children & Families in Adversity.

Povestea „Tu ești eroul meu 2021: cum își pot păstra speranța copiii în timpul pandemiei de COVID-19!” este inspirată din realitatea cu care se confruntă zilnic milioane de copii de la debutul pandemiei. Pandemia continuă să le perturbe multora dintre ei educația, activitățile recreative și timpul petrecut cu prietenii, familia și cadrele didactice.

Povestea – care se adresează, în principal, copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani – urmărește întoarcerea unei creaturi fantastice, Ario, care călătorește în întreaga lume și ajută copiii să descopere speranța în viitor și bucuria în plăcerile simple. Împreună cu prieteni vechi și noi, Ario abordează temerile, frustrările și preocupările cu care se confruntă copiii în actuala fază a pandemiei, explorând totodată diferitele mecanisme la care pot recurge aceștia pentru a face față emoțiilor dificile, precum teama, suferința, furia și tristețea.

La baza noii povești stau răspunsurile din cadrul unui sondaj la care au participat peste 5.000 de copii, părinți, îngrijitori și cadre didactice din întreaga lume, care au descris provocările cu care continuă să se confrunte în al doilea an de pandemie.

Cartea este disponibilă și în limba română și poate fi descărcată de la adresa https://www.unicef.org/romania/media/6366/file/Tu%20esti%20eroul%20meu%20-%20limba%20romana.pdf

Părinții și cadrele didactice pot folosi noua carte de povești împreună cu un ghid intitulat „Acțiuni pentru eroi”, publicat în februarie 2021. Ghidul oferă părinților, îngrijitorilor și cadrelor didactice sfaturi cu privire la modul în care pot crea condițiile de care au nevoie copiii pentru a vorbi deschis despre sentimentele și preocupările lor legate de pandemie, incluzând totodată activități inspirate din cărțile seriei.

***

Seria „Tu ești eroul meu” este un proiect al Grupului de referință pentru sănătate mintală și sprijin psihosocial în situații de urgență al Comitetului permanent inter-agenții, reprezentând o colaborare unică între agențiile Organizației Națiunilor Unite, organizații neguvernamentale naționale și internaționale și agenții internaționale care oferă sprijin pentru sănătatea mintală și sprijin psihosocial în situații de urgență. Co-prezidat de Organizația Mondială a Sănătății și de Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, grupul a publicat mai multe resurse de la debutul pandemiei de COVID-19 cu scopul de a ajuta guvernele, organizațiile partenere și cetățenii să gestioneze impactul pandemiei asupra sănătății mintale.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut