O nouă acțiune pentru prevenirea răspândirii Covid-19, la Cluj-Napoca

Polițiștii municipiului Cluj-Napoca, alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio Pop” și de polițiști locali, au desfășurat o nouă acțiune cu scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică și combaterii efectelor negative generate de pandemia de Covid-19.

Luni, 10 ianuarie, în intervalul orar 11:00 – 13:00, echipele mixte au acționat în zonele susceptibile de a forma aglomerări de persoane, respectiv lăcașuri de cult și piețe, pentru punerea în aplicare a prevederilor legislației specifice stării de alertă și verificarea agenților economici cărora le este interzisă desfășurarea activității în interior. Conform IPJ Cluj, au fost verificate 18 astfel de obiective, fiind legitimate 88 de persoane și controlate 39 de autovehicule în trafic. Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 pentru încălcarea normelor de circulație pe drumurile publice. Nouă persoane au fost sancționate pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, alte patru pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și o altă persoană conform OUG 97/2005 R.

Cea de-a doua etapă a acțiunii s-a desfășurat în intervalul orar 17:00 – 20:00, în zona supermarketurilor, teraselor și a altor zone în care se pot forma aglomerări de persoane, pe raza municipiului Cluj-Napoca. Forțele de ordine angrenate au legitimat 126 de persoane și au controlat 26 de operatori economici. În trafic, au fost controlate 25 de autovehicule.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 45 de sancțiuni, dintre care 29 pentru nereguli privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea virusului Covid-19. Zece participanți la trafic au fost sancționați conform OUG 195/2002 R, iar patru persoane, pentru abateri de la Legea 61/1991 R. Totodată, au fost aplicate două sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor OUG 97/2005 R privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut