O nouă acțiune caritabilă în municipiul Gherla

În ultimii ani ne-am obișnuit, în municipiul Gherla, cu organizarea unor acțiuni umanitare în pragul începerii noului an școlar. Și la sfârșitul acestei veri, familiile nevoiașe din oraș au parte de programul „Donează un ghiozdan și întărește pașii unui copil sărman spre cunoaștere”.

Este vorba de proiectul prin care, la începutul fiecărui an de învățământ, Serviciul de Asistență Comunitară al Protopopiatului Ortodox Român Gherla (preot protopop Paul Iulian Isip) vine în întâmpinarea copiilor ce provin din familii defavorizate, cu risc de excluziune socială, eșec/ abandon școlar, cu posibilități materiale reduse, monoparentale, sau minori crescuți de bunici/ familia extinsă a acestora. Campania umanitară vizează creșterea participării la cursuri a copiilor, prevenirea abandonului școlar în rândul categoriilor defavorizate. Se vizează aducerea unei schimbări în viața acestora, motivându-i prin implicarea comunității.

Fiecare copil va beneficia de un ghiozdan dotat cu un penar echipat, caiete, substanțe igienico-sanitare și mască de protecție pentru prevenirea infectării și transmiterii virusului Covid-19 (asta este o noutate față de anii trecuți).

„Acesta este momentul cel mai potrivit pentru a reaprinde speranța pe chipurile micilor școlari. Formarea tinerilor este esențială, credem cu tărie că investiția în educație este una dintre cele mai bune modalități de a crește calitatea vieții în sânul acestor familii. Implicarea noastră, a tuturor, este importantă, suportul companiilor și al persoanelor fizice este esențial. Împreună putem schimba parcursul acestor copii, care merită toate șansele la o viață socială normală. Fiecare donație reprezintă un om care s-a gândit la un copil măcar câteva minute și a ales să îi fie aproape. Vă mulțumim pentru strădania și jertfa depusă în scopul ajutorării acestor copilași!”, transmit reprezentanții Serviciului de Asistență Comunitară.

Costul estimativ al unui ghiozdan echipat este 100 lei. Persoanele care doresc să sprijine această acțiune umanitară pot contacta Serviciul de Asistență Comunitară, de luni până vineri, între orele 8:00-16:00, la adresa Protopopiatului Ortodox Român Gherla, str. 1 Decembrie 1918 nr. 31, Gherla.

În această perioadă mai sunt diferite instituții, fundații și biserici care sar în ajutorul elevilor, inițiative binevenite în contextul problemelor financiare cu  care se confruntă multe familii din Gherla.

Orice ajutor este binevenit.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut