O firmă clujeană oferă sprijin pentru IT-iștii din Ucraina

Firma clujeană OVES Enterprise oferă pentru IT-iștii ucraineni oportunități de lucru și un venit stabil pentru 1 sau 2 ani, alături de alte beneficii, precum cazare asigurată, iar pentru companiile care au pierdut contactul cu colaboratori lor oferă acces la dezvoltatori independenți din regiune care i-ar putea ajuta la finalizarea proiectelor.

În ultimele săptămâni, companiile de IT din România au primit numeroaase solicitări de la angajați, freelanceri și firme de dezvoltare IT din Ucraina pentru a fi implicați în proiecte noi sau pentru sprijin în relocare. De asemenea, companii din SUA și Europa, care lucrează cu echipe din Ucraina, sunt în căutare de angajați, atât pentru proiectele aflate în desfășurare, cât și pentru proiecte noi, cu buget deja aprobat, dar care nu pot fi demarate pentru că nu are cine să le lucreze.

În acest context tot mai multe companii se orientează spre programatorii din România. „Companiile cu care lucrau acești developeri, în special din SUA, ne cer ajutor tot mai des în ultima perioadă. Și de cealaltă parte au crescut solicitările. Programatorii ne propun chiar să preluăm anumiți clienți pentru care nu mai pot lucra, cu rugămintea de a-i integra în echipa care va duce proiectul la bun sfârșit. În cele din urmă, clientul este mulțumit că o parte din echipă cunoaște proiectul (echipa din Ucraina), iar echipa din România oferă stabilitate și garanția livrării proiectului”, spune Mihai Filip (foto), CEO al companiei clujene OVES Enterprise. El mai mai afirmă că în această perioadă își dorește integrarea rapidă a 20 de programatori pentru a răspunde solicitărilor.

„Ținând cont de faptul că exista deja o lipsă de programatori de 15 – 20% la nivelul regiunii noastre, conflictul din Ucraina duce acest deficit spre 40%, fără să punem la socoteală Rusia. Dacă, până acum, era o cerere mare de developeri, acum aceasta va fi și mai mare, iar developerii disponibili vor deveni o resursă foarte căutată”, apreciază Mihai Filip.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut