O cunoscută companie clujeană din domeniul instalațiilor a ieșit din insolvență

Unul dintre cei mai mari jucători din domeniul instalațiilor și construcțiilor industriale din Ardeal, compania Grup 4 Instalații, a ieșit din insolvență după aproape cinci ani de la deschiderea procedurii. Tribunalul Specializat Cluj a constatat printr-o hotărâre pronunțată miercuri, că societatea clujeană și-a îndeplinit toate obligațiile asumate în planul de organizare, dispunând reinserția în circuitul economic.

„Admite cererea consorțiului de administratori judiciari format din S. SPRL, și M. şi A. R./I. SPRL, formulată în cadrul procedurii reorganizării debitoarei Grup 4 Instalații SA şi, în consecinţă constată îndeplinirea de către debitoarea Grup 4 Instalații SA a tuturor obligaţiilor de plată asumate prin planul de reorganizare confirmat la data de 19.09.2017 prin Sentinţa civilă nr. 1477/2017, modificat prin Sentința Civilă nr. 2142/18.12.2018 și Sentința Civilă nr. 1738/17.11.2020, toate pronunțate de Tribunalul Specializat Cluj în prezentul dosar. Dispune închiderea procedurii reorganizării debitoarei Grup 4 Instalații SA. Dispune notificarea prezentei sentinţe Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice a judeţului Cluj şi Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Cluj. Descarcă consorțiul de administratori judiciari format din S. SPRL șI M. şi A. R./I. SPRL de îndatoriri şi responsabilităţi. Executorie”, se arată în hotărârea pronunțată de Tribunalul Specializat Cluj.

Societatea Grup 4 Instalații activează pe piața instalațiilor și construcțiilor industriale din 1999 când s-a desprins din Trustul de Construcții și Instalații (TCI) Cluj. Acesta s-a împărțit în mai multe societăți, alături de Grup 4 figurând Transilvania Construcții, Napoca Construcții, Someș Balastiere, Ruttrans, Samus Construcții și Drumuri Poduri „Apolodor”.

Compania Grup 4 Instalații SA se află în insolvență din primăvara anului 2016, când societatea a depus o cerere de deschidere a procedurii, susţinând că, “pe fondul crizei economice, a fost nevoită să își reducă activitatea și că se află în stare de insolvenţă, având datorii mai vechi de 30 de zile, suma totală a acestora fiind de 60.608.795,41 lei“.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut