O companie controlată de clujeanul Dorel Goia finanțează o rezervație de urși bruni

Compania Wetterbest, deținută de grupul TeraPlast, controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia (foto), susține activitatea din cadrul AMP Liberty, cel mai mare sanctuar de urși bruni din lume, situat în Zărnești.

Compania sprijină Asociația Milioane de Prieteni (AMP), administrator al sanctuarului, cu 14.000 euro, asigurând integral costurile necesare pentru întreținerea a doi pui de urs, timp de un an, și, totodată, asigură materiale de construcții necesare pentru buna funcționare a sanctuarului.

„Ne place viața, ne plac animalele, ne plac faptele concrete. Ursul este un simbol pentru putere, curaj și tenacitate, valori cu care ne identificăm ca și companie. Acesta este și motivul pentru care alegem să ne implicăm în acțiuni care îmbunatățesc viața animalelor și asigură un mediu mai curat pentru noi și generațiile viitoare. Brandul Wetterbest este un brand apropiat de natură, oameni și comunități”, a declarat Adelina Parepa, manager Marketing Wetterbest.

Wetterbest, unul dintre cei mai importanți producători de sisteme pentru acoperișuri din Romania, este și unul dintre cele mai implicate branduri în protecția mediului si a animalelor, din categoria producătorilor materialelor de construcții.

„Ne bucurăm să descoperim că echipa Wetterbest susține cauza noastră. Salvarea animalelor a fost mereu un subiect căruia nu i s-a acordat atenția cuvenită, însă încetul cu încetul, prin intermediul educației, lumea începe să aibă deschidere și în acest domeniu.”, a spus Cristina Lapis, președinte AMP.

În cei peste 25 de ani de activitate, Asociația Milioane de Prieteni a contribuit la salvarea a peste 30.000 animale, majoritatea fără stăpân. În 2005 s-a demarat proiectul construcției celui mai mare sanctuar de urși bruni din lume, a cărui scop este de a salva urșii captivi, ținuți în cuști și în mizerie. În cadrul rezervației AMP Libearty astăzi trăiesc în habitatul lor natural peste 115 de urși.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut