O altfel de „misiune” pentru jandarmii clujeni

Patru copii rămași în plină iarnă fără casă au fost ajutați de jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Ștefan Cicio-Pop” Cluj Napoca.

„Pe lângă misiunile pe care le execută zilnic pentru siguranța și în folosul cetățenilor, jandarmii din cadrul Detașamentului 4 au fost receptivi în momentul în care au aflat despre o familie cu patru copii încercată de greutățile vieții și rămasă fără casă în plină iarnă, în urma unui incendiu. Povestea acestei familii i-a sensibilizat, motiv pentru care s-au mobilizat, deplasându-se în 1 februarie 2022 în satul Muntele Rece din județul Cluj pentru a o cunoaște și în speranța că vor reuși, în măsura posibilităților, să întindă o mână de ajutor. La fața locului jandarmii i-au cunoscut pe părinții care sunt nevoiți să împartă povara neputinței cu cele patru suflețele care acum ar fi trebuit să se bucure de zăpadă și nu să îndure gerul. Astfel de momente ne aduc aminte să fim solidari, să dăruim oricât de puțin ar fi, fără a ne gândi o clipă că trebuie să primim ceva înapoi” – se spune într-o informare a Grupării de Jandarmi Mobile “Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

Jandarmii au distribuit produse alimentare și electrocasnice corespunzătoare cerințelor membrilor familiei, cu care s-a corespondat anterior, între care și o imprimantă pentru unul dintre copii, care este student.

„Suntem convinși că fiecare sprijin contează pentru cei care se confruntă cu lipsuri și sperăm ca ajutorul oferit să fie util tuturor membrilor familiei. La plecare, ne-am fi dorit să putem lua cu noi toate grijile pe care le poartă acum părinții și, în același timp, ne-am bucurat că ne-au primit și ne-au permis să le alinăm din suferință, oferindu-ne zâmbete prețioase și sincere. Aceasta a reprezentat una dintre cele mai frumoase misiuni executate, de ajutorare a unei familii aflată în dificultate. Vom continua astfel de acțiuni și nu vom rămâne indiferenți la nevoile celor îndurerați” – spun jandarmii clujeni.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut