O acțiune de 5 ore și peste 480 de amenzi

Un operator economic care nu respecta măsura suspendării activității în spațiul închis, desfășurându-și activitatea într-un spațiu format din acoperiș și patru pereți (trei pereți tip prelată și un perete din sticlă), contrar prevederilor legale, a fost identificat de polițiști în timpul în care în interior se aflau aproximativ 60 de persoane.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional, în conformitate cu Legea 55/2020, cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Reprezentanților localului li s-a solicitat demontarea a trei pereți, pentru a-și putea continua activitatea în mod legal.

Un alt operator economic care nu respecta măsura suspendării activității, desfășurându-și activitatea în spațiu închis, format din acoperiș și patru pereți din prelată, a fost identificat de polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție. La sosirea acestora, în interiorul localului se aflau aproximativ 20 de persoane. Și în acest caz a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, reprezentanților localului fiindu-le solicitată demontarea a trei pereți, pentru a-și putea continua activitatea în mod legal.

În cursul zilei de joi, în intervalul orar 16:30 – 21:30, polițiștii secțiilor urbane din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, Biroul pentru Centrul Universitar, Biroul de Investigații Criminale, dar și polițiștii din cadrul secțiilor rurale arondate municipiului, au desfășurat o acțiune amplă pe raza de competență, în vederea verificării modului de respectare a măsurilor stabilite pentru combaterea efectelor virusului Sars – Cov2. Acțiunea a vizat totodată menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea infracțiunilor comise în segmentul stradal, dar și creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic și prevenirea riscului rutier.

Patrulele mixte au verificat zonele aglomerate, terasele, restaurantele și cafenelele de pe raza tuturor secțiilor. În total, au fost verificate 164 de astfel de obiective, fiind legitimate 1.112 persoane. Totodată, au fost controlate 493 de autovehicule, 190 dintre acestea fiind mijloace de transport public de persoane.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 487 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.565 de lei, dintre care 228 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, iar 203 pentru nerespectarea normelor de circulație pe drumurile publice, fiind reținute trei permise de conducere și retrase trei cerificate de înmatriculare. De asemeni – informează IPJ Cluj – au fost sancționate 28 de persoane pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar alte 28 de persoane au fost sancționate pentru încălcarea altor prevederi legale în vigoare.

La acțiuni au participat și efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și ai Grupării de Jandarmi Mobile ”Ștefan Cicio Pop”, precum și polițiști locali din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

D.S.F.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut