Număr record de motocicliști la Transilvania Bike Fest

Adevărații temerari ai cailor putere de pe două roți, au împânzit la sfârșitul săptămânii trecute drumul european E 60, fiind atrași de programul manifestărilor anuale organizate de Clubul Transilvania Bikers în Campingul Eldorado din zona vestică a localității Gilău.

Ca și în anii trecuți, Clubul Transilvania Bikers a organizat, în acest mijloc de vară toridă și capricioasă, a douăzeci și treia ediție Bike Fest la care au participat 1500 de temerari pe două roți veniți din numeroase județe ale României, dar și din țări europene, cum sunt: Germania, Italia, Slovacia și Austria.

În dialogul purtat sâmbătă seara cu președintele Clubului Transilvania Bikers, Dan Morar, când a încetat zgomotul eșapamentelor, am aflat că acest club este primul înființat în țară acum 31 de ani, timp în care a organizat numeroase activități dedicate alergătorilor pe două roți. Unele au vizat, chiar îmblânzirea vitezomanilor, dar și acțiuni caritabile, din care nu trebuie neglijate donațiile de sânge, strângerea de fonduri pentru acțiuni caritabile, dar și unele concursuri tematice rezervate tinerilor și chiar copiilor din grădinițe, care s-au finalizat cu înmânarea unor premii din partea clubului clujean. Pe lângă cele 31 de ediții, cu participare națională și internațio0nală, completează președintele Dan Morar, au fost organizate deschiderile de sezon și 10 concursuri de Hard Enduro, în Cluj – Napoca și Băișoara.

Prima zi a actualei ediții a fost rezervată relaxării prin muzică, context în care a fost instalată o mare scenă în Campingul Eldorado unde numeroși DJ și formații de muzică ușoară și rock au concertat până la miezul nopții.

Sâmbătă a avut loc parada motocicliștilor care au format un șir indian lung de 2 km rulând prin Gilău, Florești, cartierele Mănăștur, Zorilor, centrul municipiului Cluj – Napoca și retur. Au putut fi văzute, în această plăcută desfășurare, cele mai diverse mărci de motociclete, cele mai performante motoare, unele din ele atingând valoarea de aproape 70 de mii de Euro.

În programul zilei au fost cuprinse numeroase concursuri la care au participat motocicliști și motocicliste, verificându-și abilitățile la împins butoaie cu motocicleta, mersul încet cu motocicleta, concurs de tricouri ude, concurs de tras funia, dar și concursul celor mai frumoase și valoroase motociclete ale acestei ediții. Organizatorii au oferit numeroase premii celor mai buni concurenți, jocuri de artificii și un concert muzical de mare ținută ce a bravat ca o adevărată repetiție pentru apropiatul eveniment muzical UNTOLD.

Ziua de duminică a fost rezervată socializării și retragerii spre locurile de pripas a stăpânilor ce strunesc acești zgomotoși cai putere ce uneori, prin turație excesivă, tind să spagă…zidul sonic.

Dumitru VATAU

Foto: Maria POP

 

 

 

 

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut