Nu vă vindeți acum apartamentele. Se scumpesc!

Specialiştii în imobiliare estimează că apartamentele cu două sau trei camere vor rămâne în topul preferinţelor românilor şi anul acesta, majoritatea anticipând creşteri de până la 10% pe acest segment.

Studiului „O radiografie a pieţei imobiliare din 2021 şi previziuni pentru 2022”, realizat de RE/MAX România, indică majorări de până la 10% a preţurilor pe segmentul apartamentelor de două şi trei camere.

În studiul se mai apreciază că, dacă înainte de 2020 garsonierele erau o investiţie tot mai populară, iar la debutul pandemiei atenţia se centrase pe case şi pe terenuri în afara oraşelor, în ultimul an apartamentele cu 2 sau cu 3 camere au fost cele mai căutate opţiuni, urmate de casele din mediul urban. Anul trecut, cele mai multe tranzacţii pe segmentul vânzare – cumpărare au fost pentru apartamente cu 2 camere și 3 camere, urmate de case în oraş, garsoniere, case în mediul rural și terenuri intravilane.

Casele se vor menţine în continuare pe poziţia a treia în topul locuinţelor alese de români, iar specialiştii se aşteaptă la creşteri şi în materie de teren intravilan, estimarea vizând o majorare de până în 10% a preţurilor.

Pe de altă parte, nu se prevăd schimbări importante referitoare la preţurile pentru spaţii comerciale şi cele office, ca urmare a adaptării la contextul pandemic şi noul mod de lucru. De asemenea, pe piaţa chiriilor pentru apartamente şi garsoniere nu sunt anticipate schimbări masive, întrucât marile centre universitare funcţionează din nou şi în sistem offline, iar tendinţa de lucru remote se îndreaptă mai degrabă către modul de lucru hibrid.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut