Noutăți la Spitalul Municipal Gherla

În ultimii ani tot mai frecvent am avut ocazia să consemnăm realizări importante în cadrul Spitalului Municipal Gherla, cândva o unitate medicală de provincie, părăsită de toată lumea, înțelegând aici autoritățile județene sau locale. Adevărul este că spitalul gherlean a trăit în umbra renumitelor clinici clujene și nu e de mirare dacă oamenii suferinzi din orașul de pe Someș mai mult apelau la serviciile medicilor din reședința de județ.

În ultimii ani, însă, Spitalul Municipal Gherla s-a dezvoltat foarte mult, în toate cele patru secții de specialitate fiind asigurate cadre de specialitate. Au fost realizate investiții importante, ca să amintim doar reabilitarea și modernizarea Ambulatoriului (Policlinicii), care în ziua de astăzi este ultramodern și cu cabinete medicale dotate. Zilele trecute, prin grija conducerii spitalului, acolo s-a reînființat cabinetul ORL, de care a fost mare nevoie în localitate, cu toate că în oraș mai există un cabinet privat, cu un medic specialist de mare experiență, domnia sa activând mulți ani în cadrul Policlinicii. Însă, Gherla a avut nevoie și de un cabinet asemănător, de stat, unde sunt consultați toți bolnavii cu trimitere de la medicii de familie.

Noul cabinet ORL se găsește pe etajul I al Ambulatoriului de pe strada 1 Decembrie 1918 și are un program în zilele de luni-vineri, în intervalul orar 14:00 – 21:00.

O altă noutate de la Spitalul Municipal Gherla este dezvoltarea infrastructurii digitale, în baza unui proiect depus pe fonduri europene (PNRR). Sub sloganul „Investim în sănătate”, Primăria Municipiului Gherla dorește să îmbunătățească și în continuare activitatea administrativă, racordarea ei la cerințele și exigențele actuale. Un prim pas s-a făcut prin accesarea acestui proiect, care are o valoare de 2.736.701 lei. Preocupări gospodărești, care au ca scop final îmbunătățirea întregii activități de ocrotire a sănătății tuturor locuitorilor urbei.

Printre investițiile planificate de Primăria Municipiului Gherla mai amintim construirea unui nou corp de clădire în cadrul Spitalului Municipal, unde și-ar găsi locul și unele saloane ale secției Interne, deosebit de aglomerate în prezent. Dacă în alte municipii ale județului – Turda, Câmpia Turzii sau Dej – au fost construite spitale noi, moderne, la Gherla ani de-a rândul cele patru secții de specialitate au funcționat și funcționează în continuare în clădiri vechi de peste 100 de ani!

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut