Noutăți edilitare în comuna Bonțida

Cum a sosit primăvara, edilii comunei Bonțida își fac noi planuri edilitare. Din experiența anilor trecuți cunoaștem ambiția și perseverența cu care administrația locală lucrează în folosul comunității.

Zilele trecute primarul Emil Cârhaț ne-a informat despre ultimele proiecte gospodărești. În acest an, de exemplu, pe raza comunei se construiesc nu mai puțin de 3 poduri peste Someș, o adevărată performanță a edililor locali, știind că nici în orașele mai mari nu se realizează astfel de investiții în decurs de 12 luni. Iată că Primăria comunei Bonțida se poate lăuda și cu astfel de inițiative, ceea ce contribuie la o mai bună asigurare a circulației rutiere peste râul Someșul Mic, atât de intensă în ultimii ani.

Cea mai mare lucrare se află în plină derulare în zona Obor din centrul de comună, unde a fost amenajat un pod provizoriu peste Someș, ca variantă ocolitoare, în vederea demolării vechiului pod și pentru construirea unuia nou. După ce acum doi ani a fost modernizat spațiul de la Obor (locația renumitelor târguri de la Bonțida), iată că vom avea și un pod modern alături, spre satisfacția șoferilor care trec prin această zonă. Pe raza comunei se mai construiesc încă două poduri, din care unul pe drumul ce duce spre satul Gădălin, unde prin grija Consiliului Județean Cluj se mai amenajează alte cinci podețe, dar și stații de autobuz. Recent, porțiunea de drum spre Gădălin a fost asfaltată, o altă noutate pe aceste meleaguri, fiind vorba de hotarul comunelor Bonțida și Jucu.

Edilul-șef al comunei Bonțida ne-a mai spus că în satul Răscruci au identificat un teren în vederea construirii unei creșe, o noutate în mediul rural. Tot la Răscruci se află în plină construcție noua grădiniță, o altă investiție socială a Primăriei comunei Bonțida, după ce toamna trecută s-a inaugurat o modernă grădiniță și în centrul de comună.

Zilele trecute, folosindu-se de vremea frumoasă, gospodarii comunei Bonțida au ieșit cu mic, cu mare la obișnuitele acțiuni de înfrumusețare a localităților. Cei mai mulți au lucrat la amenajarea zonelor verzi, dar au fost și locuitori din cele 4 sate componente care au muncit la curățirea șanțurilor de scurgere a apei din fața caselor. Primăvara a fost totdeauna anotimpul hărniciei în pitoreasca așezare ce găzduiește renumitul castel Bánffy.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut