Noutăți din comuna Iclod

În ultimii ani am urmărit etapele de dezvoltare a comunei Iclod, de pe Valea Someșului Mic, o comună tot mai admirată și apreciată.

Cine trece astăzi prin pitoreasca așezare din vecinătatea municipiului Gherla poate vedea la fața locului realizările edilitar-gospodărești și social-culturale. De admirat sunt obiectivele economice construite chiar pe marginea șoselei naționale Cluj-Dej, dintre care remarcăm Fabrica de calorifere, dar și moderna unitatea de industrializare a laptelui „Picolact”. Deci, forța de muncă din cele 5 sate componente nu mai trebuie să facă naveta la Cluj-Napoca sau Gherla, ci găsește de lucru acasă.

Edilii comunei doresc ca în  viitor să ofere teren pentru doritorii de construcții, totodată amenajând și parcări de mașini locatarilor din zonele respective. Important este că edilii comunei caută o modalitate pentru asigurarea de noi spații locative, o problemă socială valabilă și pentru alte localități rurale din județul Cluj.

În comuna Iclod, prin grija Primăriei în fosta clădire a grădiniței și în jurul acesteia se va amenaja centrul civic, tot o noutate pentru noi. Acum trei ani, în imediata vecinătate a Primăriei a fost inaugurată Piața Unirii. Semne ale urbanismului și civilizației.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut