Nouă versiune a aplicaţiei Inspectorul Pădurii

Aplicaţia Inspectorul Pădurii este instrumentul prin care orice cetăţean poate interoga baza de date a SUMAL 2.0 şi poate afla detalii despre transporturile de material lemnos.

Noua versiune a aplicaţiei Inspectorul Pădurii a devenit disponibilă, iar accesul în aplicaţie se va putea realiza de pe orice dispozitiv fix sau mobil cu acces la internet, direct din browser, la adresa inspectorulpadurii.ro. Au fost create şi două versiuni dedicate terminalelor cu Android şi iOS. Ambele versiuni au fost încărcate pe platformele dedicate (Google Play şi AppStore) şi vor fi disponibile pentru descărcare în scurt timp, după finalizarea procedurilor de securitate ale platformelor. Noua versiune a aplicaţiei beneficiază de o interfaţă nouă şi de îmbunătăţiri privind experienţa utilizatorului.
Conform datelor furnizate de Ministerul mediului, persoanele interesate vor putea accesa pe de o parte avizele de transport ale materialului lemnos emise în ultimele 96 de ore. Astfel, pot fi efectuate căutări după numărul de înmatriculare, cod aviz, număr APV din care provine avizul căutat sau după un anumit tip de transport. Traseul parcurs de mijlocul de transport va fi disponibil pentru vizualizare la 24 de ore de la încheierea transportului, pentru o perioadă de 24 de ore.
Dacă un utilizator doreşte să afle detalii în legătură cu transporturile care nu se încadrează în intervalul de 96 de ore de la emiterea avizului, respectivele informaţii vor fi puse la dispoziţia solicitantului prin cerere scrisă, în baza Legii 544/2001 privind informaţiile de interes public, la adresa de email solicitari544@mmediu.ro şi vor fi comunicate prin email, în termen de maxim 10 zile de la solicitare.
De asemenea, persoanele interesate vor putea accesa în aplicaţie Actele de Punere în Valoare (APV) ale materialului lemnos. Pe harta aplicaţiei vor fi afişate toate APV care au fost întocmite de ocoalele silvice în stările în care se regăsesc la momentul accesării portalului. Sunt permise o serie de filtre de căutare asupra ocolului emitent al APV, asupra stării APV şi asupra numărului APV. Pentru fiecare APV vor fi afişate informaţii, în măsura în care ele sunt disponibile, pentru starea în care se regăseşte la momentul căutării APV selectat pentru vizualizare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut