Nouă emisiune de titluri de stat

Ministerul Finanțelor a anunțat că emite, începând din 7 iunie, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 2,95%, 3,35% și 3,65%.

Titlurile au valoare nominală de 1 leu, sunt în formă dematerializată și pot fi cumpărate: * între 7 – 28 iunie de la unitățile Trezoreriei Statului * între 7 – 24 iunie pentru mediul rural și 7 – 25 iunie pentru mediul urban, prin Compania Națională Poșta Română. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.
Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secțiunea Datorie publică), www.posta-romana.ro.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut