Nouă emisiune de titluri de stat

Românii pot subscrie începând de joi, 2 mai, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate populaţiei în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,5% şi 5%, veniturile aferente fiind neimpozabile.

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat că titlurile pot fi cumpărate între 2 – 31 mai de la unităţile Trezoreriei Statului, între 2 – 30 mai din oficiile poştale ale Poştei Române din mediul urban, respectiv între 2 – 29 mai de la cele din mediul rural.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de în cadrul acestor emisiuni. Investitorii pot anula subscrierile efectuate, prin depunerea unei cereri, dar numai în perioada de subscriere.
Titlurile sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor se transferă moştenitorilor care prezintă documentele legale ce le atestă calitatea.

Articole din aceeasi categorie