Nouă emisiune de titluri de stat

În perioada 17 martie – 1 aprilie, persoanele fizice cu vârsta peste 18 ani pot subscrie, prin intermediul băncilor partenere, în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei şi în euro, listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Băncile partenere sunt BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD şi Alpha Bank. Titlurile de stat în lei au scadenţe de 1 an şi 3 ani cu dobânzi anuale de 4,75%, respectiv 5,50%, iar cele în euro au scadenţe de 1 an şi 2 ani şi dobânzi anuale de 1,20%, respectiv 1,60%.
Valoarea nominală a unui titlu este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. Titlurile destinate populaţiei sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa secundară interbancară. La subscriere nu se percep comisioane, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.
Deţinătorii de titluri din emisiunile anterioare, ajunse la maturitate, pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut