”Noua casă” trebuie asigurată împotriva tuturor riscurilor

Beneficiarii Programului „Noua casă” au obligaţia ca, începând din acest an, să încheie poliţe de asigurare împotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finanţatorilor.

Ministerul Finanţelor Publice a anunțat că, începând cu anul 2021, beneficiarii au obligaţia să încheie poliţe de asigurare împotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finanţatorilor, pe toată durata finanţării garantate, la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puţin decât valoarea de piaţă comunicată de finanţatori prin solicitarea de garantare. Această prevedere se va aplica tuturor creditelor garantate în cadrul Programului, pentru poliţele de asigurare încheiate după data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Noua Casă”.
Guvernul a adoptat în şedinţa de vineri Hotărârea pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Noua casă”.
Programul „Noua Casă” este un program guvernamental destinat persoanelor fizice, care facilitează achiziţia unui imobil cu destinaţia de locuinţă, prin intermediul contractării de credite garantate de stat.
Pentru anul 2021, a fost alocat un plafon al garanţiilor de 1,5 miliarde de lei, potrivit art. 1 alin. (6) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului „Noua casă”, cu modificările şi completările ulterioare.
Ministerul Finanțelor Publice menţionează că Programul „Noua Casă” este unul dintre cele mai populare programe guvernamentale, în cadrul căruia au fost acordate 305.436 de garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totală de 27,82 miliarde de lei, de la lansarea sa, în anul 2009 şi până la sfârşitul lunii decembrie a anului 2020. Pe parcursul anului 2020, statul a acordat 11.885 de garanţii, în valoare totală de 1,36 miliarde de lei şi 3.359 promisiuni de garantare, în valoare totală de 0,45 miliarde de lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut