”Noua Casă” rămâne cu aceiași bani ca și 2021

Adrian Câciu, Ministrul Finanţelor a semnat vineri continuarea programului „Noua Casă”, plafonul alocat în acest an urmând să fie la nivelul celui de anul trecut.

În 2021, plafonul garanţiilor pentru Programul „Noua Casă” (care a înlocuit programul ”Prima Casă”) a fost de 1,5 miliarde de lei. Nivelul de garantare a fost cu 500 de milioane de lei sub cel din 2020.

Ministrul Finanţelor a mai anunțat că săptămâna viitoare ar putea avea loc lansarea programului IMM Prosumer, care va da companiilor posibilitatea de a achiziţiona şi monta panouri fotovoltaice şi de a deveni prosumeri, respectiv furnizori de energie, și de a-şi asigura independenţa energetică.
În plus, au fost aprobate plafoanele din acest an pentru programele IMM Invest şi Agro IMM Invest – 10 miliarde de lei. Pe lângă acestea vor fi lansate patru noi programe: IMM Prod, cu un plafon de garanţii de 1,5 miliarde de lei, o schemă de ajutor de stat de 268 de milioane de lei, Rural Invest, cu un plafon de garanţii de 2,5 miliarde de lei şi o schemă de garanţii de 530 de milioane de lei, Garant Construct, cu un plafon de garanţii de 2,5 miliarde de lei şi o schemă de ajutor de stat de 495 milioane de lei, şi Innovation, cu un plafon de garanţii de 1 miliard de lei şi o schemă de ajutor de stat de 214 milioane de lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut