Norocul și-a (re)întors fața spre CFR: victorie în prelungiri la Mediaș

CFR Cluj a fost la 30 de secunde de o neverosimilă serie de cinci partide consecutive încheiate la egalitate. După patru meciuri în care a condus dar a fost egalată pe finalurile de meci, deplasarea de la Mediaș părea varianta perfectă pentru campioana României de a ieși din pasa neagră a remizelor, care a relansat lupta la titlu în Liga I, și l-a făcut pe patronul FCSB-ului să spere la un titlu la care n-a putut decât să viseze în ultimii ani.

Feroviarii au început în forță meciul cu Gaz Metan, iar prima mare ocazie de gol a apărut deja în min.13, când Petrila i-a pasat ideal lui Omrani, însă șutul francezului, al cărui viitor ține cu sufletul la gură conducătorii din Gruia, a nimerit bara porții goal-keeperului Buzbuchi. La mijlocul reprizei, Păun trage și el sănătos la poartă, însă același Buzbuchi păstrează intactă poarta Mediașului. În min.30, Omrani își trece în cont a doua minge în bară, dar Petrila nu mai ratează trei minute mai târziu. Ghinionistul francez al CFR-ului centrează perfect, iar Petrila venit din alergare plasează balonul în forță în poarta Mediașului. Era 1-0 pentru CFR, iar istoria ultimelor meciuri ne-a arătat că feroviarii primesc gol și pleacă acasă cu doar un punct.

După ieșirea de la cabine, jucătorii neplătiți de cinci luni ai Gazului fac legea în teren, în fața unei echipe parcă anesteziate de iminența primirii golului egalizator. Spre deosebire de prima repriză, feroviarii stau încremeniți în jumătatea lor, iar gazdele nu se lasă așteptate. Filip respectă tradiția ultimelor meciuri, și, în min.64, împinge balonul în poarta lui Hindrich.

Atacul CFR-ului practic nu există, mijlocașii dau mingea la adversari, iar autobaza lui Petrescu se clatină tot mai mult. Disperat, ”Bursucul” aruncă în luptă tot ce are pe banca de rezerve, dar medieșenii vor să dea lovitura de grație. Chamed bubuie o minge peste poartă în min.71, iar Lixandru a șutat la o palmă de bara porții feroviare.

În al patrulea minut al prelungirilor, în momentul în care cei de la FCSB sărbătoreau probabil încă o năstrușnicie a CFR-ului, Neguț împlântă balonul în plasa ”găzarilor”, și aduce descătușarea în tabăra vișiniilor. Dan Petrescu e uluit pe moment, dar apoi o ia la fugă în spatele porții adverse, ca pe vremuri în tricoul lui Chelsea, pentru a-și îmbrățișa și el eroul. Bucuria e uriașă, de parcă golul din min.94 i-a adus CFR-ului golul cu care a câștigat un nou titlu de campioană. Poate că așa și este!

Cu victoria de la Mediaș, clujenii fac 64 de puncte și așteaptă mai liniștiți confruntarea cu Rapid de peste o săptămână din Gruia, echipă care, acum 15 etape, le-a administrat și ultima înfrângere în campionat.

Dan Petrescu: ”Fotbalul nu e matematică, e dat naibii”

„De mult n-am mai trăit 5 meciuri la intensitate maximă, să conducem, să fim egalați… puteam face 2 sau 3-0, putea fi apoi 1-2 sau 1-3. Treci de la o stare la alta, nu e ușor ca antrenor. Ca anul ăsta nu a fost niciodată, nu obișnuia să ne egaleze nimeni. Când era 1-0, se termina totul. Nu mai sunt jucătorii din trecut, sunt multe schimbări și nu e ușor până voi face echipa să înțeleagă că e important să te aperi bine.

Trebuie să fim realiști, au avut ocazii mari și cei de la Mediaș. Fotbalul nu e matematică, e dat naibii”, a spus Dan Petrescu la interviul de la finalul meciului.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut